BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAzerbaycan’ın Zırhlısı Hummer’a karşı----

Azerbaycan’ın Zırhlısı Hummer’a karşı

Azerbaycan’ın Zırhlısı Hummer’a karşı
02 Ekim 2020 - 15:10 www.finansgundem.com

Top Gear arşivinden, Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Marauder Zırhlı Personel Taşıyıcı’nın bomba testi görüntüleri çıktı. Üstelik Hummer ile karşılaştırılıyor.

Otomobil dünyası programlarından Top Gear, geçmişte çok ilginç testler yaptı. Bunlardan biri de, Hummer ile Marauder’i bomba testine soktukları programdı.

Programda her iki aracın altına da bomba yerleştirildi. İlk önce patlatılan Hummer bombanın etkisiyle hurdaya dönerken, Marauder’in sadece arka lastiği patladı. İlk şoku atlattıktan sonra da yoluna devam etti.

Hummer, ABD tarafından üretilen ve yine ABD ordusunda kullanılan bir zırhlı personel taşıyıcı. Bununla birlikte sivil versiyonları da mevcut. Marauder ise Güney Afrikalı Paramount Group tarafından üretilen ve personel taşımak amacıyla kullanılan bir araç. Bazı Asya ve Afrikalı ülkeler tarafından askeri amaçla kullanılan araçi, Azerbaycan ordusunun envanterinde de yer alıyor.

4.5 ton malzeme taşıyabilen Marauder’in gövgesi 8 kiloluk bombaya dayanıklı. Tekerlekleri ise 14 kiloluk bombaya kadar direnç gösterebiliyor. Ayrıca koltuklarında da patlamaya karşı özel önlemler bulunuyor. Sürücü de dahil olmak üzere 10 kişilik kapasiteye sahip. (Otomobilhaber)

Marka marka araçlar! Sıfırlar el yakıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)