BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi----

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi
10 Kasım 2021 - 17:37 www.finansgundem.com

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın ili istikametinde Ermenistan askerlerinin provokasyonunun önlendiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığın açıklamasına göre, dün öğlen saatlerinde yaklaşık 60 Ermeni asker iki askeri kamyonla Laçın bölgesindeki Karagol gölü yakınlarına gelerek Azerbaycan ordusunun mevzilerine giden yolun üzerinde yerleşti.

Ermenistan askerlerinin kasıtlı olarak çatışma çıkarmak için metal sepetler kullanarak Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki yolu kapatmaya çalıştıkları fakat bölgeye sevk edilen Azerbaycan askerlerince kuşatıldığı belirtilen açıklamada, Rusya'nın ricası üzerine Ermeni askerlerin bu sabah geri dönmelerine izin verildiği, Ermenistan'ın bir provokasyonunun daha başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edildi.

Ermenistan tarafına uyarı

Açıklamada, benzer provokasyonların tekrarlanması halinde Azerbaycan tarafının daha sert ve etkin adımlar atacağı uyarısında bulunuldu.

Ayrıca açıklamada, "Ermenistan ordusunun yaşadığı bu son rezaletin kendileri için ders olmasını ve gelecekte bu tür kışkırtıcı adımlar atmayacaklarını umuyoruz. Azerbaycan'ın personel ve toprak olarak kaybı yoktur. Operasyonel koşullar birimlerimizin tam kontrolü altındadır. Sınırdaki son gerginliklerin tüm sorumluluğu Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliğine aittir." ifadelerine yer verildi.

Ermenistan'ın provokasyonları arttı

Ermenistan ordusu son günlerde sınırdaki provokasyonlarını artırdı.

Azerbaycan kamuoyunda, bu provokasyonların Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya devlet başkanlarının ulaşım hatları ve iki ülke sınırının belirlenmesine yönelik daha detaylı bir bildiriye imza atmak için bir araya gelecekleri öngörülen toplantının önlenmesi amacıyla gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Türk askerinin Azerbaycan göreviyle ilgili tezkere TBMM'de

 

Bakan Akar: Ermenistan düşmanlığı bırakıp geleceğe bakmalıdır

 

Azerbaycan, Ermenistan hava sahasının kullanılmaya başlandığını duyurdu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)