BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAynı anda iki farklı mutasyon virüse yakalandılar----

Aynı anda iki farklı mutasyon virüse yakalandılar

Aynı anda iki farklı mutasyon virüse yakalandılar
29 Ocak 2021 - 10:41 www.finansgundem.com

Brezilya'da bilim insanları, korona virüsün iki ayrı mutasyonundan da etkilenen hastaların tespit edildiğini açıkladı.

Brezilya'da korona virüs vaka sayılarında artış yaşanırken, bilim insanları ülkenin güneyinde iki ayrı mutasyondan etkilenmiş hastalar tespit ettiklerini açıkladı.

İLK DEFA TESPİT EDİLDİ

Araştırma sonuçlarını geçen çarşamba medRxiy sitesinde yayınlayan bilim insanları, böyle bir vakanın dünyada ilk defa tespit edildiğini söyledi. Çalışma henüz bilimsel bir dergide yayınlanmadı ve hakem tarafından da değerlendirilmedi.

İkisi de 30'lu yaşlarında olan iki hastanın, Rio'da tespit edilen 'P.2' varyantına geçen kasım ayının sonlarında yakalandıkları ve aynı anda virüsün ikinci varyantı için de pozitif çıktıkları tespit edildi. Boğaz ağrısı ve kuru öksürük gibi semptomlar görülen hastaların sağlık durumlarının ise hastane müdahalesi gerektirecek seviyede olmadığı tespit edildi.

Tespit edilen vakalar, aynı vücutta birden fazla mutasyonun tespit edilmesinin korona virüsün yeni varyantların yayılmasını hızlandırabileceği konusunda endişe yarattı.

YENİ VARYANTLARI ÇOK DAHA HIZLI ÜRETEBİLİR

Çalışmanın baş araştırmacısı, Rio Grande do Sul'da bulunan Feevale Üniversitesi'nden virolog Fernando Spilki, söz konusu endişeye ilişkin "Bu ikili enfeksiyonlar yeni kombinasyonlar yaratabilir ve yeni varyantları çok daha hızlı bir şekilde üretebilir" ifadelerini kullandı.

'GameStop dalgası büyüyebilir' korkusu

 

Bankaların dövizi arttı

 

Turizm gelirlerinde düşüş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)