BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya ve Rusya arasında sınır dışı krizi----

Avusturya ve Rusya arasında sınır dışı krizi

Avusturya ve Rusya arasında sınır dışı krizi
13 Mart 2024 - 22:46 www.finansgundem.com

Avusturya, Rusya'nın Viyana Büyükelçiliği'nde görev yapan iki diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan ederek ülkeyi terk etmesi için 1 hafta süre verdi. Rusya ise misilleme yapacağını duyurdu.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın Rusya Büyükelçiliğinde görevli iki diplomatı diplomatik statüleriyle bağdaşmayan eylemlerde bulundukları gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan etti ve bir hafta içinde Avusturya'yı terk etmelerini emretti.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'in sözcüsü, sınır dışı edilenlerle birlikte Avusturya'nın 2020 yazından bu yana sınır dışı ettiği Rus diplomat sayısının 11'e yükseldiğini söyledi. Önceki vakalarda olduğu gibi, hangi eylemler nedeniyle sınır dışı kararı alındığı belirtilmedi.

Rusya devlet haber ajansı RIA'nın Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan aktardığına göre Moskova, Avusturya'nın iki diplomatını sınır dışı etme kararına misillemede bulunacak.

Bakanlık, Avusturya'nın aldığı kararı 'temelsiz' olarak niteledi.

Rusya'nın konuştuğu saldırı: Putin'i suçladı!

 

Rusya, İran ve Çin'den savaş tatbikatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)