BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya'dan kötü veri----

Avustralya'dan kötü veri

Avustralya'dan kötü veri
06 Mayıs 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Hanehalkının ihtiyatlı davranmaya başladığı Avustralya'da perakende satışlar Mart'ta beklenmedik şekilde düşüş kaydetti

Tüketicilerin hanehalkı harcamalarını azaltmasıyla Avustralya'da perakende satışlar Mart'ta bu yıl ilk kez düştü.
Resmi istatistik kurumunun verilerine göre satışlar aylık bazda yüzde 0.4 azalarak 21.9 milyar Avustralya dolarına (22.5 milyar dolar) geriledi. Asya Pasifik ülkesinde perakende satışlar Şubat'ta yüzde 1.3 yükselmişti. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin medyan tahmini perakende satışların yüzde 0.1 artacağı yönündeydi.
Perakende satış verisi ülkenin merkez bankası başkanı Glenn Steens'ın Kasım 2011'den Aralık 2012'ye kadar ekonomiyi desteklemek için 6 faiz indirimi yapma kararını da haklı çıkardı. Maden dışı sektörleri desteklemeye çalışan Avustralya'nın politika faizi yüzde 3 ile 50 yılın en düşüğüne işaret ederken, Avustralya dolarındaki güçlenme büyümeyi zorluyor.
Citigroup Inc.'in kıdemli ekonomistlerinden Paul Brennan, anket ve kurumsal verilerin zayıf olduğunu söyleyerek, Ocak-Şubat'taki sıçramanın ardından geri düşüş beklediklerini ifade etti.
Avustralya doları Sidney saati ile 11:37'de 1.0282'den işlem gördü.
Verilere göre giyim, ayakkabı ve kişisel aksesuar harcamaları yüzde 4.2 düşerken, tüketiciler hanehalkı mallarında yüzde 1.5 daha az harcama yaptı; gıda satışları ise yüzde 0.8 arttı.
Enflasyondan arındırılmış perakende satışlar ilk çeyrekte, bir önceki çeyrekten yüzde 2.2 artışa işaret ederek, yüzde 1.7 beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)