BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'da radyoaktif kapsül kayboldu----

Avustralya'da radyoaktif kapsül kayboldu

Avustralya'da radyoaktif kapsül kayboldu
28 Ocak 2023 - 19:51 www.finansgundem.com

Avusturalya'da bir radyoaktif kapsülün maden sahasından depolama alanına taşınırken kaybolduğu belirtildi. Yetkililer, kapsülü bulmak için bin 400 kilometrelik Büyük Kuzey Otoyolu'nu aradıklarını ifade etti

Batı Avustralya yetkilileri, ufak bir radyoaktif kapsülün kayıp olduğunu duyurdu ve 2 hafta boyunca kimsenin kayıp olduğunu fark etmediğini kabul etti.

Yetkililer, kaybolan kapsülün 10 sentlik demir paradan küçük olduğunu bildirdi. Normal şartlarda radyoaktif kapsülün Newman'daki maden ocağından Perth'teki depoya güvenli bir cihazda taşınması gerektiği, ancak bu cihazın zarar gördüğü belirtildi.

Yetkililer, kapsülü bulmak için bin 400 kilometrelik Büyük Kuzey Otoyolu'nu aradıklarını ifade etti. Kapsülün yanıklara, radyasyon hastalığına ve kansere sebep olabileceği bildirildi.

Batı Avustralya Eyaleti Yangın ve Acil Durum Müdürlüğü'nün başındaki Darryl Ray, Sağlık Bakanlığı uzmanları ve polisten oluşan bir ekibin kurulduğunu bildirdi.

Ray, kapsülü bulmak için "stratejik noktalara" odaklanacaklarını söyledi.

Avusturalya’da evde bakım bekleyen 50 binin üzerinde yaşlı öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)