BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya'da istihdam zıpladı----

Avustralya'da istihdam zıpladı

Avustralya'da istihdam zıpladı
09 Mayıs 2013 - 06:35 www.finansgundem.com

Avustralya'da istihdam beklentilerin 4 katı üzerinde artış kaydetti

Avustralyalı işverenler, istihdam piayasasının daha zayıf ekonomik görünüme direnmesiyle, ekonomistlerin tahminlerinin 4 katı üzerinde istihdam ekledi. Avustralya doları değerlendi.
Sidney'deki resmi istatistik bürosunun verilerine göre istihdam Nisan'da aylık bazda 50,100 kişilik artış kaydetti. Avustralya'da Mart ayı istihdam artışı 31,100 şeklinde revize edilirken, Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistin medyan tahmini istihdama 11,000 kişilik ekleme olacağı yönündeydi. İşsizlik oranı yüzde 5.6'dan yüzde 5.5'e geriledi.
İstihdam verisi, Çin'den gelen talepleri karşılamak için kaynak yatırımlarını artıran dünyanın en büyük 12. ekonomisinin direncine işaret etti. Bu yıl pik noktasına tırmanacağı tahmin edilen maden dışındaki sektörleri de canlandırmaya çalışan Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens geçtiğimiz 19 ayda toplamda yüzde 2 oranında faiz indirimi yaparak, politika faizini yüzde 2.75 ile rekor düşüğe çekti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)