BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya'da iş dünyasına güven tırmandı----

Avustralya'da iş dünyasına güven tırmandı

Avustralya'da iş dünyasına güven tırmandı
08 Ekim 2013 - 08:35 www.finansgundem.com

İstihdam şartlarındaki zayıflığının sürmesine rağmen, Avustralya'da iş dünyası güven endeksi 3.5 yılın zirvesine tırmandı

Avustralya'da istihdam şartlarındaki zayıflığın devam etmesine rağmen iş dünyası güven endeksi, çoğunluk hükümeti ve düşük faizlerin şirketleri cesaretlendirmesiyle 3.5 yılın zirvesine çıktı.
National Australia Bank Ltd.'ın anketine göre güven endeksi 4'ten 12'ye tırmandı. İstihdam, satışlar ve kârların göstergesi olan iş dünyası şartları endeksi ise Ağustos'taki -7'den Eylül'de -4'e yükselse de, düşük kaldı.
Rakamlar, 3 yıldır devam eden koalisyon hükümetinin ardından gelen çoğunluk hükümeti ve merkez bankasının ekonomiyi maden yatırımlarından, konut inşaatlarının da arasında olduğu sektörlere kaydırmaya çalışmasıyla düşük seviyelerde tuttuğu rekor düşük seviyedeki borçlanma maliyetinin etkilerini yansıttı. Tony Abbott'un koalisyonu, 1.5 trilyon dolarlık ekonomiyi desteklemek için vergi indirimi ve bürokrasiyi azaltma vaatleriyle 7 Eylül'de İşçi partisini devirdi.
Seçim sonuçlarının güven endeksini olumlu etkilediğini söyleyen NAB'ın başekonomisti Alan Oster, yine de istihdam şartlarının bastırılmış olmayı sürdürerek, işgücü piyasası için zayıf bir görünüme işaret ettiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)