BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya'da enflasyon düşüşünü sürdürüyor----

Avustralya'da enflasyon düşüşünü sürdürüyor

Avustralya'da enflasyon düşüşünü sürdürüyor
26 Temmuz 2023 - 07:50 www.finansgundem.com

Avustralya enflasyonda düşüş yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi ikinci çeyrekte de devam etti ve piyasa beklentisinin de altına indi.

Avustralya İstatistik Bürosu(ABS) tarafından açıklanan verilere göre, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre tüketici fiyatları yüzde 6,0 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki dönem yüzde 7,0 olan enflasyonun, yüzde 6,2'ye ineceği yönünde oluşmuştu.

Avustralya'da tüketici fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde yüzde 7,8 ile zirveyi gördü.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), yüzde 2-3 aralığında olan enflasyon hedefine 2025 yılının ortalarında dönülmesini bekliyor. RBA, son 15 ayda 12 kez faiz artışına gitti.

RBA'nın gelecek hafta yeni bir faiz toplantısı bulunuyor. Analistler bu toplantıda Faiz artırma ihtimalinin azaldığına işaret ediyorlar. İşlemciler RBA'nın 1 Ağustos toplantısında faiz artırma ihtimalini yüzde 20 ile fiyatlıyorlar. Bu oran enflasyon rakamları açıklanmadan önce yüzde 50 seviyesindeydi.

Tüketici fiyatları ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre ise yüzde 0,8 arttı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 1,0 olacağı yönündeydi.

ABS Fiyat İstatistikleri Başkanı Michelle Marquardt yaptığı açıklamada, hizmetler için yıllık enflasyonun yüzde 6,3'e çıkarak 2001'den bu yana en yüksek seviyeye geldiğini ve Eylül 2021'den bu yana ilk kez hizmet enflasyonunun malları geride bıraktığını söyledi. Veriler, kira, dışarıda yemek yeme, çocuk bakımı ve sigorta gibi bir dizi hizmet için fiyat artışlarının enflasyonist baskıları körüklediğini gösterdi.

Yine bugün açıklanan Haziran ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi indikatörü de düşüşün sürdüğünü teyit etti. Bir önceki ay yüzde 5,6 olan indikatör, yüzde 5,4'e geriledi.

Medyan tüketici fiyatlarında dönemsel yüzde 1,0, yıllık yüzde 5,5 artış yaşandı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 1,1 ve yüzde 5,4 olacağı yönündeydi.

Avustralya'da tüketici güveni artış gösterdi

 

Avustralya Merkez Bankası'na yeni başkan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)