BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya MB faizi değiştirmedi----

Avustralya MB faizi değiştirmedi

Avustralya MB faizi değiştirmedi
02 Nisan 2013 - 09:15 www.finansgundem.com

Hanehalkı harcamalarındaki toparlanmayı göz önünde bulunduran Avustralya Merkez Bankası faizi aynı bıraktı

Avustralya Merkez Bankası, hanehalkı harcamalarındaki toparlanmaları göz önünde bulundurarak faizi 50 yılın en düşüğünde sabit bıraktı. Traderlar da bir sonraki faiz indirimi tahminlerinden vazgeçti.
Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens, son gelişmelerin özel tüketim harcamalarında ılımlı büyümeye işaret ettiğini söyleyerek gecelik faizi yüzde 3'te bıraktı. Bankanın açıklamasında 2011'in sonu ve 2012'deki parasal genişleme politikalarının etkisini göstermeye başladığı belirtildi. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tamamı bu hamleyi öngördü.
RBA'in kararı Aralık'a kadar geçen 14 aylık sürede yüzde 1.75 oranında faiz indirimi yapılmasının ardından tüketici güveni, perakende harcamalar ve istihdamda kaydedilen ilerlemeyi yansıttı. Banka maden yatırımlarının bu yıl zirveye tırmanacağını öngörmesi ve yüksek kurun imalata zarar vererek, enflasyonu yavaşlatmasıyla politika yapıcılar büyümeyi inşaatı da kapsayan diğer sektörlere kaydırmaya çalışıyor.
RBA'in açıklamasının merkez bankasının faizleri mevcut seviyesinde tutmakta rahat olduğunu gösterdiğini belirten Barclays Plc'nin başekonomisti Kieran Davies, enflasyonun, genişleme yanlısı hamleleri aynı seviyede bırakmaya yardımcı olduğunu söyledi.
Stevens, enflasyon görünümünün gerekmesi durumunda para politikasını daha fazla genişletme alanı sağladığını belirtti ve genişlemeci duruşun şu an için uygun olduğunu dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)