BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya faizi sabit tuttu----

Avustralya faizi sabit tuttu

Avustralya faizi sabit tuttu
05 Şubat 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası politika faizini %3'te bıraktı

Avustralya Merkez Bankası, ülkenin toparlanmasına yardımcı olan emtia fiyatlarındaki yükseliş ve dünya ekonomisinden gelen istikrar sinyallerinin etkisiyle politika faizinde değişikliğe gitmedi. Bankanın başkanı Glenn Stevens faizi yüzde 3'te bıraktı.
Stevens'in hamlesi Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin 24'ü tarafından öngörülmüş, geri kalan 4 kişi ise yüzde 0.25 faiz indirimi tahmininde bulunmuştu.
Ülkenin temel ihracat maddesi olan demir madeni fiyatlarının, Çin'in yeni metro ve yol harcamaları açıklamasının ardından 5 Eylül'de kaydettiği 3 yılın en düşüğünden sıçradı. RBA Mayıs'tan Aralık'a kadar geçen sürede, kaynak yatırımlarının hızındaki düşüşten ötürü büyümeye ekstra destek sağlayabilmek adına toplamda yüzde 1.25'lik faiz indirimi yapmıştı.
Avustralya ekonomisindeki zayıf seyrin geride kaldığını söyleyen HSBC Holdings Plc'nin Sidney'deki başekonomisti Paul Bloxham, büyümenin 2013'ün ilk yarısında artan emtia fiyatları ve düşük faizlerle destekleneceğini öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)