BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvustralya faizi değiştirmedi----

Avustralya faizi değiştirmedi

Avustralya faizi değiştirmedi
05 Mart 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası küresel görünümdeki iyileşmeyi gerekçe göstererek politika faizini yüzde 3'te bıraktı

Dünya ekonomisindeki istikrarın artması ve Avustralya ekonomisini destekleyen emtia fiyatlarının toparlanmasıyla Avustralya Merkez Bankası politika faizini son 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3'te bıraktı.
RBA Başkanı Glenn Stevens, politika faizi olan gecelik nakit hedef oranını yüzde 3'te tuttu. Bankanın faiz kararı Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin 27'since öngörülmüştü.
Kaynak yatırımlarının hızını düşürmesiyle inşaat gibi diğer sektörleri desteklemek üzere harekete geçen Avustralya Merkez Bankası, Mayıs-Aralık döneminde toplamda yüzde 1.25 oranında faiz indirimine gitti. Temel ihracat maddelerinin fiyatlarının, Çin'in altyapı harcamalarını artırması ve konut fiyatlarında istikrarın sağlanmasının ardından toparlanması, bankanın bu ay da faizleri aynı seviyede tutması kararında etkili oldu.
RBA'in nakit oranı tarihi düşüklerden yakın zamanda değiştirmek için aceleci olmadığını belirten Citigroup Inc.'in kıdemli ekonomistlerinden Paul Brennan, Çin'den gelen verilerin ılımlı sıçramaya işaret ettiğini, Avustralya'da da konut fiyatlarında da ufak kazançların olduğunu, hisselerin tüketici güvenini desteklediğini ve finansal şartlarda iyileşme gözlendiğini söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)