BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvustralya ekonomisinde keskin yavaşlama bekleniyor ----

Avustralya ekonomisinde keskin yavaşlama bekleniyor

Avustralya ekonomisinde keskin yavaşlama bekleniyor
24 Ekim 2022 - 08:29 www.finansgundem.com

Avustralya'da düşük tüketici harcamaları nedeniyle ekonomik büyüme tahminlerinde düşüş bekleniyor

Avustralya Hazine Bakanı Jim Chalmers tarafından yarın bütçede açıklanacak olan yeni tahminlere göre, artan enflasyonun hanehalkı tüketimini frenlemesi nedeniyle Avustralya'nın ekonomik büyümesinin önümüzdeki mali yılda keskin bir şekilde yavaşlaması bekleniyor.

Bütçe belgeleri, 2023-2024 mali yılı için gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) Nisan ayındaki %2,5 tahmininden %1.5'e düşürüleceğini gösterecek şekilde ayarlandı. Hazine'den gelen taslak rakamlara göre, GSYİH'nın da 2022-2023 için %3,5'ten %3,25'e düşürülmesi gerekiyor.

Düşüşün sorumlusu, artan fiyatlar ve on yıllardır faiz oranlarındaki en büyük sıçramanın hane bütçelerini kesmesi nedeniyle tüketici harcamalarındaki düşüş.

Yetkililer ayrıca yavaşlayan küresel ekonominin, özellikle de Çin emlak sektörünün yavaş hızla büyümesinin, 1970'lerden bu yana en düşük işsizlik oranına sahip olan Avustralya'da büyümeyi vuracağı konusunda uyarıyor.

Chalmers, "Bizim için pek çok şey olsa da, Avustralyalılar yaygın küresel enflasyondan, artan belirsizlikten ve ülkelerinde yaşam maliyeti baskılarından muaf değiller." dedi.

Avustralya'da işsizlik oranı sabit kaldı

 

Avustralya'da iş dünyası güveni geriledi

 

Avustralya'da tüketici güveni büyük düşüş yaşadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)