BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya Başbakanı Scott Morrison: ''30 bini aşkın hayat kurtardık''----

Avustralya Başbakanı Scott Morrison: ''30 bini aşkın hayat kurtardık''

Avustralya Başbakanı Scott Morrison: ''30 bini aşkın hayat kurtardık''
28 Eylül 2021 - 09:18 www.finansgundem.com

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için ülke sınırlarının kapatılmasıyla, 30 binden fazla hayatın kurtarıldığını ifade etti.

ABD basınına konuşan Başbakan Morrison, Kovid-19’un yayılmaya başladığı 2020 Mart sonundan itibaren uluslararası sınırlarının kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Salgının başladığından bu yana Avustralya’da Kovid-19’dan 1256 kişinin hayatını kaybetmesine atıfta bulunan Morrison, Avustralya’da yaşanan can kaybının ABD’de bir günde yaşandığını söyledi.

Ülke sınırlarının kapatılmasıyla insanların hayatlarını korumaya aldıklarını dile getiren Morrison, ‘‘Size bu sınırları kapatmanın ne yaptığını söyleyeyim, Avustralya'da 30 binden fazla hayat kurtardı. OECD ülkeleri ile aynı ölüm oranına sahip olsaydık, ortalama olarak, 30 binden fazla Avustralyalı ölecekti ve biz de hayat kurtarmak için harekete geçtik.” dedi.

'Sınırların yılbaşından önce açılması öngörülüyor'

Avustralya’da ilk Kovid-19 vakasının 25 Ocak 2020’de tespit edildi, virüsün yayılmaya başlamasıyla birlikte 2020 Mart sonunda vatandaşlar ve daimi oturma izni olanlar haricindekilere kapatılan sınırlar halen kapalı tutuluyor.

Sınırların açılmasına yüzde 80 aşılanma şartı

Başbakan Morrison, ülkede çift doz Kovid-19 aşısını yaptıranların yüzde 80’lere ulaşması durumunda, sınırların yurt dışında çift doz aşı yaptıranlara yılbaşından önce açılacağını duyurmuştu.

Avustralya’da Kovid-19 aşısının çift dozunu yaptıranların oranı yüzde 51,8, tek dozunu yaptıranların oranıysa yüzde 76,1.

Sınırların açılmasını sağlayacak yüzde 80’lik çift doz aşılama oranlarına aralık başında ulaşılması hedefleniyor.

Toplam vaka sayısının 100 bin 799’a çıktığı Avustralya’da, Kovid-19'dan 1256 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)