BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’nın İngiltere’ye korona yasakları Brexit cezası mı?----

Avrupa’nın İngiltere’ye korona yasakları Brexit cezası mı?

Avrupa’nın İngiltere’ye korona yasakları Brexit cezası mı?
22 Aralık 2020 - 13:00 www.finansgundem.com

Dört yıl boyunca İngiltere’de Avrupa Birliği’yle ilişkili her konu, Brexit’le değerlendirildi. The Guardian'a göre, bu sefer korona virüsün İngiltere’de görülen yeni mutasyonu nedeniyle AB’nin seyahat yasaklarını Brexit’le ilişkilendirmek hata olur.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’den gelen nakliyelere yönelik yasaklar hafta sonu uygulanmaya başlamış olsa da, Fransa ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri, kısıtlamaları Çarşamba gününden itibaren hafifletmeyi umuyor. Kamyon şoförleri, ülkelerine dönecek vatandaşlar ve diğer yolcuların testlerinin negatif çıkmış olma şartı aranacak. Avrupa Birliği’nin acil durum müzakereleri, havaalanlarında ve diğer ulaşım araçlarında kontrollerin nasıl yapılacağı ve organize edileceği konusunda gerçekleştirildi. Üst düzey Avrupa Birliği liderleri, telefon ve video konferans yöntemiyle, kriz konuşmaları gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İkili aynı zamanda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de görüştü. Macron’un ilk aşamadaki çabaları Avrupa Birliği’nin yeni korona virüs mutasyonuna karşı kapsamlı bir tutum alması yönündeydi. Ancak başarısız oldu. Bunun sonucunda birçok Avrupa Birliği ülkesi, bağımsız kararlar alarak, İngiltere’ye yönelik 24 saatlik seyahat yasağından, 11 günlük yasaklara bir çok uygulama yürürlüğe soktu. Yunanistan ve İspanya gibi diğer ülkelerse, karantina ve test yükümlülüklerini sertleştirdi.

Dün gerçekleşen müzakereler, seyahat yasakları nedeniyle oluşan kaosa bir düzen getirmeyi ve kamyon şoförlerinin ve diğer yolcuların test sürecinde ortak kurallar belirlemeyi amaçladı. Fransa’nın Avrupa Bakanı Clément Beaune, ülkesinin İngiltere’ye 48 saatlik seyahat yasağını iki amaçla uyguladığını söyledi, “bu bir acil durum ve önlem süreci” dedi.

Açıklamasının devamında, “bu 48 saatlik yasaklar bilimsel gerçeklikleri açığa çıkarmamıza ve Avrupa Birliği düzeyinde daha iyi koordinasyon kurabilmemize olanak tanıyacak” ifadelerini kullandı.

Fransa Macron’un başkanlığında gerçekleşen iki saatlik bir toplantının sonunda, seyahat yasağını duyurdu. Korona virüse yakalanan Macron, toplantıya uzaktan katıldı. 

Seyahat yasaklarının, İngiltere’de Nigel Farage gibi Brexit yanlıları tarafından, İngiltere’yi Avrupa Birliği’yle ticaret anlaşmasına “zorlamak” için uygulandığı algısı yarattı. Fransa yetkilileriyse bu iddialara “talihsiz bir hayal” ifadesini kullanarak yanıt verdi.

Yetkililer, İngiltere’de bulunan 300,000 Fransa vatandaşının olduğunu ifade ederek, seyahat yasağının aynı zamanda “Fransa için de üzücü” olduğunu söyledi. The Guardian’ın haberine göre, İngiltere’nin Avrupa Birliği’yle ticaretinde krizlere alışık olunsa da, bu son gelişmeler Avrupa Birliği’nin korona virüsün mutasyona uğramış yeni türünün ülkelerinde yayılması konusundaki endişeleri nedeniyle gerçekleşti.

Üst düzey bir Fransa yetkilisi, “Fransa ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinin, İngiltere hükümetinin konuyla ilgili telaşlı açıklamaları karşısında çok az seçeneği vardı” dedi. Açıklamasının devamında, “eğer Londra kendi vatandaşlarına ülkenin güneydoğusunu terk etmemelerini söylüyorsa, biz nasıl normal bir şekilde seyahat etmeye devam edelim” ifadesini kullandı.

Fransız kaynakları, kamyon sürücüleri ve diğerleri için, Salı günü 48 saatlik seyahat yasakları sona erdiğinde, negatif test sonuçları olması koşuluyla, kısıtlamaların gevşetilebileceğini söyledi. Diğer Avrupa Birliği ülkelerinin yetkilileri de benzer açıklamalarda bulundu. Ülke yetkilileri Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Birliği hükümetlerine, İngiltere tarafından açıklanan yeni korona virüs tipine karşı “rahatsızlık verici” bulguları göz önünde bulundurmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.

Kısıtlamalar büyük bir karmaşa yarattı. Avrupa Birliği liderleri, oluşan karmaşanın ortadan kalkması için çalışıyor. 2016 yılında yapılan Brexit referandumundan bu yana, İngiltere neredeyse Avrupa Birliği’yle ilgili her konuya, Brexit açısından yaklaştı. Bu sefer bu algı oldukça hatalı olacak. Hollanda’dan yapılan açıklamada, “bu kısıtlamalar, İngiltere’yi cezalandırmak için değil, kendi vatandaşlarımızı korumak için. Eğer tam tersi olmuş olsaydı, İngiltere’de aynısını yapardı” dendi.

Hangi ülkeler İngiltere’ye seyahat yasağı uyguluyor?

 

İngilizler havalimanlarında kaldı

 

Finans başkentinde gıda kuyruğu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)