BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın evsizleri rekor kırdı----

Avrupa'nın evsizleri rekor kırdı

Avrupa'nın evsizleri rekor kırdı
02 Şubat 2014 - 11:29 www.finansgundem.com

Avrupa'da ekonomik toparlanma başladı ancak asıl sorun şimdi başlıyor. Evsizlerin sayısı korkutucu düzeye ulaştı

KRİZİN etkilerini hâlâ tam olarak atlatamasa da toparlanma yoluna giren Avrupa'da geride kalan enkazın sonuçları ise ağırlaşmaya devam ediyor. Aynı zamanda sosyal bir krize de dönüşen süreç en büyük sorunlardan biri olarak işsizler ordusunu katladı. Bununla beraber sokaklarda yaşayan evsizlerin sayısı da rekor düzeyde yükseldi. Fransa'da Abbe Pierre Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre, Fransa’da evsizlerin sayısı yüzde 50 oranında arttı.
KRİZLE SOKAKLARA SAVRULDULAR
Araştırma, özellikle kriz nedeniyle milyonlarca kişinin de insanlık dışı şartlarda yaşadığını ortaya koydu. Fransa'da 3 buçuk milyondan fazla kişinin kalacak düzenli bir evi yok. 141 binden fazla kişi sokakta yaşarken, 2.8 milyon kişi ise temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İngiltere’deki evsiz sayısının yaklaşık 114 bin olduğu belirtiliyor. Bu rakam son iki yılda yüzde 62 arttı. Ayrıca Yunanistan’daki evsiz sayısının 20 bin, İspanya’da 30 bin, Almanya’da ise 850 bin olduğu belirtiliyor.
DÖRT KİŞİDEN BİRİ YOKSUL
Araştırmaya göre, daha genel olarak Avrupa’daki tüm nüfusun yüzde 24’ü yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski altında. Bunda çocukların payı yüzde 27, 65 yaş üzeri olanların yüzde 20,5 ve bir iş sahibi olanların ise sadece yüzde 9. Hükümetler ise bu sorunla mücadeleyi gündemlerinin ilk sıralarına aldı. Evsizler için sosyal konut yapmayı ve geçici süreyle sığınma evlerine nakletmeyi planlıyorlar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)