BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Bitcoin karşıtı----

Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Bitcoin karşıtı

Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Bitcoin karşıtı
25 Mart 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

1,7 trilyon dolarlık varlığı yöneten Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Amundi Bitcoin’in acımasız bir düzeltmeye uğrayabileceğini belirtiyor. Amundi yakın gelecekte müşterilerine kripto ürünleri sunmayı planlamıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi Amundi, piyasa düzenleyicilerinin sonunda kripto para sektörüne ağırlık verdiğinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin "acımasız" bir fiyat düzeltmesi ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Financial News’in haberine göre Amundi’nin Yatırımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Vincent Mortier, sektör raporuna ilişkin yorumlarında, kripto para birimlerinin para veya yatırım yapmaya değer bir varlık olarak görülemeyeceğini söyledi.

1,7 trilyon dolarlık varlığı yönetiminde bulunduran varlık yönetimi firması kripto paralar konusunda ilk kez halka açık bir tutum sergiliyor.

Mortier açıklamalarında, "Bugüne kadar kripto paralar ne kanıtlanmış bir değer deposu, ne de tanınmış bir hesap birimi ve ne de evrensel bir ödeme aracı ibareleri göstermiştir. Kripto para birimlerinin gerçek bir ekonomik temel varlığı yoktur. Sonuç olarak, değerleme modeli yoktur" ifadelerine yer verdi.

Mortier başka bir röportajında Bitcoin’in 50 bin doların üzerinde olmasını haklı çıkarmanın zor olduğunu açıkladı.

Kripto para birimi bu ayın başlarında 61.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitexen verilerine göre, Bitcoin 25 Mart Türkiye saatiyle 14:45 itibariyle %5,30 düşüşle 434 bin 804 TL’den işlem görüyor.

Mortier, Çin Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası gibi düzenleyici kurumların yaklaşmakta olan müdahalesinin Bitcoin'i sıfır değerine düşürmeyeceğini, ancak dijital varlığın son zamanlardaki zirvelerinden düşmesine yol açabileceğini söyledi.

Ancak yatırım uzmanı, "Olasılıklar göz önüne alındığında, hızlı bir şekilde 30.000 dolara veya 20.000 dolara geri giderse şaşırmam. Adil bir değerin ne olduğunu söylemek çok zordur" diye de ekledi.

Mortier, düzenleyici kurumların "devletlerin tekeline bir saldırı" oluşturdukları gerekçesiyle öncelikle bir veya daha fazla itibari para birimine bağlı dijital varlıklar olan stablecoin'ler hakkında endişe duymalarının daha muhtemel olduğunu söyledi.

Amundi'nin raporunda, "Tam anonimlik ve yasal dokunulmazlık, en azından başlangıçta bu varlıkların geliştirilmesinde merkezi bir yer edinmiş görünüyor. Bu nedenle G7 ülkelerindeki piyasa düzenleyicileri kripto para ekosistemini düzenlemeye kararlıdır" ifadesi yer aldı.

Mortier, Amundi'nin şu anda müşterilerine herhangi bir kripto para birimine veya kripto bağlantılı fona erişim sunmadığını ve yakın gelecekte bunu yapmayı planlamadığını söyledi. Finansgundem.com tarafından derlenen bilgilere göre yatırım uzmanının söz konusu tutumu, bu yıl kripto ve blockchain alanında önemli bir faaliyet başlatan ABD'li yatırım bankaları Citigroup, Goldman Sachs ve BNY Mellon ile tamamen çelişkili.

Amundi'nin raporunda, yatırımcılar için bir "dijital altın" biçimi olarak sunulan Bitcoin kavramının JPMorgan'ın da savunduğu gibi "en iyi ihtimalle doğrulanması gereken varsayım ve en kötü ihtimalle bir yanılsama" olduğu belirtildi.

Mortier, , altının yüzyıllar boyunca yaptığı gibi finansal kriz döneminde aşırı risk ve enflasyona karşı koruma sağlama özelliğini Bitcoin'in henüz kanıtlamadığını söyledi.

Raporda, "Kripto para birimleri Kovid-19 ekonomik krizi sırasında yükseldi, ancak bir finansal stresten süreci geçirmedi. Diğer varlık sınıflarıyla korelasyonları bilinmiyor. Yukarı yönlü potansiyelleri halen soru işareti olan kripto paralara erkenden altınla aynı statüyü vermek şüphelidir” ifadeleri kullanıldı.

Mortier ayrıca finans sektöründe çevre ve sürdürülebilirlik hedeflerinin yanı sıra kripto para birimi bağlantılı ürünlere giren kurumsal yatırımcıların ortaya çıkmasına şaşırdığını söyledi. Mortier, "Giderek daha fazla müşterimiz bir şekilde ESG fonları tarafından finanse edilmek istiyor. Ancak karbon ayak izine bakıldığında Bitcoin çok iyi bir durumda değil. Bu konuları görmezden gelemeyiz" sözlerine yer verdi.

Yerli yatırımcı yeniden dövize mi yöneldi?

 

Bitcoin'e ABD'de yasak gelebilir!

 

Dev bankalarda iklim kaosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)