BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'dan Ankara ulaşımına kredi----

Avrupa'dan Ankara ulaşımına kredi

Avrupa'dan Ankara ulaşımına kredi
10 Aralık 2020 - 14:28 www.finansgundem.com

EBRD, Ankara EGO Genel Müdürlüğü’ne 57,1 milyon euro kredi verdi

Başkentte yaşayanlar Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın çevreyi kirleten dizel otobüslerin yerine 254 adet sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüs satın alınması ve bir CNG dolum istasyonu kurulması için Ankara’nın toplu taşıma şirketi EGO’ya sağladığı 57,1 milyon euro kredi sayesinde daha temiz bir havanın keyfini çıkaracak.

Anlaşma ile Ankara, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın amiral gemisi kentsel sürdürülebilirlik programı olan EBRD Yeşil Şehirler'in 44. üyesi oldu.

Bu programa katıldıklarında şehirler, EBRD finansmanı ile tetikleyici bir proje üstlenirler ve ayrıca kendi Yeşil Şehir Eylem Planlarını (GCAP) hazırlayarak başka eylemler belirlerler. Ankara, İzmir'den sonra EBRD Yeşil Şehirler Programı’na katılan Türkiye'nin ikinci şehri olacak ve diğerleri için bir örnek teşkil edecek.

Bugün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ve Sürdürülebilir Altyapı Grubu Yönetici Direktörü Nandita Parshad arasında gerçekleştirilen sanal bir toplantı ile bir Mutabakat Anlaşması resmileştirildi.

Mansur Yavaş, anlaşmayla ilgili olarak, “halk sağlığına özel önem vererek, verimliliği artıracak ve yaşam kalitesini iyileştirecek altyapı projelerine yatırım yapmak için çalışıyoruz. EBRD'nin desteğinden memnunuz ve gelecekteki projelerde birlikte çalışmaya devam etmek isteriz” dedi.

Nandita Parshad şunları söyledi: “EBRD tarafından finanse edilen otobüsler, zehirli hava gazlarının azaltılması ve sera gazı emisyonlarının azaltılması yoluyla giderek büyüyen bir sorun olan şehirdeki hava kirliliğini önemli ölçüde azaltacak. Bu temiz ve yeşil toplu taşıma, tam da Ankara'nın ihtiyacı olan şey. Proje aynı zamanda zamanımızın gerçeklerini - Kovid-19 salgını - kabul ediyor, çünkü operasyonel kapasitedeki bu artış, otobüslerde güvenli sosyal mesafeyi sağlamak için gerekli ve bu da şahsi araçlara geçişi engelleyecektir.

Bunun şehir üzerinde çok büyük ve olumlu bir etkisi olacaktır.”

Arvid Tuerkner ise “Bu işlemin Ankara'ya gelecek diğer birçok anlaşma arasında ilk olacağına inanıyoruz ve şehir ile ilişkimizi güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz. Ayrıca işbirliğimizin, diğer kredi mercilerini şehrin gelecekteki yatırımlarının finansmanına katılmaya çekeceğini umuyoruz "dedi.

5,7 milyon nüfusu ile Ankara, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük şehri ve ülkenin siyasi ve ekonomik merkezi. Ankara nüfusu yılda yaklaşık yüzde iki oranında büyüyerek kentsel ulaşıma baskı yapıyor. Kötü hava kalitesinin ve karbon emisyonlarının küresel etkilerinin farkında olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sistemine yatırım yaparak ve çevresel performansını iyileştirmek için kapsamlı bir strateji üzerinde çalışarak daha yeşil bir gelecek geliştiriyor.

Ankara'da otobüs seferleri Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO Genel Müdürlüğü) tarafından yönetilmektedir.

EGO, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kamu kurumudur.

Yeni otobüslerin satın alınması, EGO’ya hala hizmet veren ve çevreyi kirleten 20 yıllık otobüslerini emekli etmesine yardımcı olacak. EGO ayrıca, filo yenileme programının bir parçası olarak, EURO
6 emisyon standartlarını karşılayan 28 yeni dizel otobüsü kendi bütçesinden temin edecek. Bu iyileştirmeler, zehirli hava gazları ve sera gazı emisyonlarındaki azalmayla şehirdeki hava kirliliğini mevcut koşullara kıyasla önemli ölçüde azaltacaktır.

Küresel olarak, şehirler sera gazı emisyonlarının dörtte üçünü oluşturuyor ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için en önemli fırsatı temsil ediyor. 2 milyar eurodan fazla bir finansman sunan EBRD
Yeşil Şehirler Programı, her üye şehrin daha düşük karbonlu ve daha yaşanabilir bir geleceğe doğru ilerlemek için tasarlanmış benzersiz bir önlem kombinasyonu ile çevresel ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmesine yardımcı oluyor.

İzmir, ilk Türk şehri olarak Nisan 2019'da programa katıldı ve bir ay sonra Yeşil Şehir Eylem Planı üzerinde çalışmaya başladı.

EBRD bugüne kadar yüzde 96'sı özel sektörde olmak üzere Türkiye'de 329 projeye yaklaşık 12,8 milyar euro yatırım yaptı.

HSBC: İstanbul fırsatlar merkezi!

İstanbul'un en önemli 3 sorunu: Deprem, ekonomi ve ulaşım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)