BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’da yaşamak zorlaşıyor!----

Avrupa’da yaşamak zorlaşıyor!

Avrupa’da yaşamak zorlaşıyor!
29 Kasım 2023 - 09:43 www.finansgundem.com

Hayat pahalılığı, bozulan mali durumlar Avrupa’da yaşamı etkiledi. Günlük 3 öğün yemek ikiye indi. Buna sağlık krizi, ısınma sorunu ve artan borçluluk eklendi.

Avrupa genelinde gerçekleştirilen son bir kamuoyu yoklaması, son üç yılda Avrupalıların yarısından fazlasının bütçesinin daraldığını, artan fiyatlar nedeniyle hanelerin mali durumunun "güvencesiz" hale geldiğini işaret etti.

Euronew.com’un haberine göre Ipsos tarafından French Secours Populaire için yapılan ankete katılan 10 bin kişinin yüzde 29'u beklenmedik bir harcamanın dengelerini bozabileceğini söyledi. Tatlı hayatın (Dolçe Vita) bittiğini gösteren ve son üç yılda alım gücünün azaldığını işaret eden çalışma, çoğunluğun öğün atlamak ve zorlu finansal seçimler yapmak zorunda kaldığını ortaya koydu.

Neredeyse her iki Avrupalıdan biri, artan fiyatlar ve nispeten durgun maaşlar nedeniyle gelecek birkaç ayda güvencesiz bir duruma düşme riskinin yüksek olduğunu düşünüyor. Halkın sadece yüzde 15'i iyi koşullarda bir yaşam sürdürdüğünü ve günlük harcamalarına dikkat etme ihtiyacı hissetmediğini söyledi.

ZORLU KARARLAR

Anket sonuçlarına göre, Avrupalıların büyük bir çoğunluğu zorlu mali koşullar nedeniyle tercihlerinden ödün vermek zorunda kaldı. Çalışma, neredeyse tüm sektörlerdeki yüksek enflasyon nedeniyle, öğün atlamayı da içeren bu "zorlu kararların" zorunlu hale geldiğini işaret ederken neredeyse her üç Avrupalıdan biri açken öğün atladığını ifade ediyor. Yunanistan ve Moldova gibi ülkelerde bu oranın daha yüksek olduğu gözlemleniyor.

Diğer tavizler arasında kaloriferleri yakmamak, borç para almak ve artan maliyetler karşısında sağlık sorunlarının tedavisini geciktirmek ya da yaptırmamak yer alıyor.

ECB Başkanı Lagarde: Avrupa şu anda kritik bir kavşakta

 

Lagarde'dan Avrupa bankalarına uyarı: Kayıplara uğrayabilirler

 

Borrell sonunda Avrupa'nın korkusunu açıkladı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cağdaş29 Kasım 2023 11:58

    Avrupa MEDENİYETTİR uygarlıktır özgürlüktür ÇAGDAŞLIKTIR İleriye dönük geçmişi sorgulamaktır Avrupada yaşamak Karanlıktan Aydınlıga ulaşmaktır İNSANLIKTIR her türlü eksikliğine rağmen gelecektir

  • Europa29 Kasım 2023 10:06

    Avrupaya birşey olmaz Asırlardır herzaman bir çıkış yolu bulmuşlardır Tanrının seçtigi ayrıcalıklı özel elit karanlıgı aydınlıga ceviren insanlardır