BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAvrupa'da Signa depremi! En büyük iştiraki iflas etti----

Avrupa'da Signa depremi! En büyük iştiraki iflas etti

Avrupa'da Signa depremi! En büyük iştiraki iflas etti
28 Aralık 2023 - 17:18 www.finansgundem.com

Avusturyalı emlak firması Signa'nın en büyük iştiraki Signa Prime Selection AG'nin de iflas başvurusunda bulunduğu duyuruldu.

Avrupalı emlak şirketi Signa en büyük iştiraki Signa Prime Selection AG'nin iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, şirketin Viyana Ticaret Mahkemesine yeniden yapılandırma işlemleri için başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, iflas başvurusundaki "Amaç, şirketin faaliyetlerinin düzenli bir şekilde sürdürülmesi ve şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılmasıdır." ifadesine yer verildi.

Signa'nın ikinci en büyük iştiraki Signa Development Selection'ın da yeniden yapılandırma işlemleri için mahkemeye 29 Aralık'ta başvuracağı kaydedildi.

Avusturya, Almanya ve İsviçre'de yüksek profilli projelere ve büyük alışveriş merkezlerine sahip iş insanı Rene Benko'nun kurucusu olduğu Signa, kasım ayında yaklaşık 5 milyar avronun üzerinde borçla iflas başvurusunda bulunmuştu.

Bu, Avusturya ekonomisinin tarihindeki en büyük iflas olarak kayıtlara geçti.

Bu arada Signa Prime Selection AG, 19,3 milyar avro değerinde 54 mülk ve 4,5 milyar avroluk borçla Signa'nın en büyük gayrimenkul bölümünü oluşturuyor.

Şirketin gayrimenkulleri arasında Viyana'daki Park Hyatt, Berlin'deki KaDeWe alışveriş merkezi, Münih'teki Oberpollinger alışveriş merkezi ve Hamburg'da inşaatı devam eden 64 katlı Elbtower da yer alıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in raporuna göre Signa'nın iflası, öncelikli olarak Avusturya, İsviçre ve Almanya'daki bankaları olumsuz etkileyecek.

Signa Prime Selection ve Signa Development Selection'ın iflaslarının yükümlülüklerinin iki kat yüksek olması nedeniyle ana şirket Signa'nın iflasından daha büyük etki oluşturması bekleniyor.

2023'te iflas furyası

 

Küresel iflaslarda büyük artış

 

Rus turistlerin gözdesi Finlandiyalı mağaza iflas etti

 

ABD’de iflas dalgası başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)