BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları yükseliyor----

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor
25 Ekim 2023 - 14:26 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları Orta Doğu'daki endişelerin etkisiyle yükseliyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün, devam eden jeopolitik endişelerin düşüş yönlü temellere ağır basması nedeniyle yükselişe geçti.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Kasım vadeli kontrat 50,95 EUR/MWh’lik işlemi ile en yüksek gün içi seviyesine ulaştıktan sonra en son 0,19 EUR artışla 49,46 EUR/MWh’ten işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son 1,15 p artışla 123,30 p/th düzeyinden satış yaptı.

İtalya merkezli bir trader, “TTF'nin güçlü bir jeopolitik primi olduğunu düşünüyorum, ancak temel verileri düşüş eğiliminde” ifadelerini kullanıyor.

Finlandiya polisinin Baltık doğalgaz boru hattında yakın zamanda meydana gelen hasarın muhtemelen bir gemi çapasından kaynaklandığını ve kötü niyetli olmadığını belirten açıklamasına atıfta bulunan trader, “Baltık bağlayıcı bulguları dün güçlü bir dalgalanma yarattı” yorumunu yapıyor.

Bu gelişme, Ukrayna savaşına rağmen Avrupa'nın diğer enerji altyapılarına yönelik potansiyel sabotajlara ilişkin korkuların azalmasını sağlayabilir.

Ancak trader, Orta Doğu'daki çalkantıların ve artan tırmanma riskleri nedeniyle gaz fiyatlarının 50,00 EUR/MWh civarında kalmasının beklendiğini söylüyor.

Avrupa borsaları ekside açıldı

 

IMF Başkanı Georgieva: Faiz oranları yüksek kalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)