BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor----

Avrupa'da gaz fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor

Avrupa'da gaz fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor
08 Aralık 2023 - 14:13 www.finansgundem.com

ukarı yönlü hareketini sürdürüyor.ı bugün iki ayın en düşük seviyesine ulaşmasının ardından yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün, piyasa katılımcılarının, gaz fiyatlarının bu hafta başında iki ayın en düşük seviyesine ulaşmasının ardından kısa pozisyonları geri almaya devam etmesiyle yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTf hub’ı ocak vadeli gaz kontratı bugün en son 0,18 EUR artışla 40,15 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

Kontrat, çarşamba gününden bu yana kademeli olarak yükseliyor.

Almanya merkezli bir portföy yöneticisi, “Düşük fiyatlar nedeniyle bazı piyasa oyuncularının artık son açık pozisyonlarını kapattığı görülüyor. Nispeten düşük fiyatlar artık satın almayı daha cazip hale getiriyor” ifadelerini kullanıyor.

TTF aylık vadeli kontrat, 13 Ekim'de ulaştığı sekiz ayın en yüksek seviyesi olan 56,10 EUR/MWh'lik işleminden bu yana %28 değer kaybetmiş bulunuyor.

İngiltere NBP hub’ı ocak vadeli kontrat ise en son 0,61 p düşüşle 99,33 p/th seviyesinden işlem gördü.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz piyasası olan Almanya'da sıcaklıklar bu hafta için beklenen normalin ortalama 1,3 °C altındayken, önümüzdeki hafta normalin ortalama 2,1 °C üzerinde seyredecek.

Rusya'nın doğalgaz üretimi azaldı

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan doğalgaz desteği açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)