BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları sınırlı talep ile düşüşte----

Avrupa'da gaz fiyatları sınırlı talep ile düşüşte

Avrupa'da gaz fiyatları sınırlı talep ile düşüşte
09 Mayıs 2023 - 14:27 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları sınırlı talep etkisiyle geriledi

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, bol arz ve sınırlı talep ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Haziran vadeli kontrat gün içinde 35,73 EUR/MWh'e kadar geriledi ve bugün en son dünkü kapanışına göre 1,06 EUR düşüşle 35,81 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

Trader’lar, Norveç boru hattı kesintileri, düşük sıcaklıklar ve İngiltere’de devam resmi tatil nedeniyle düşük likidite kombinasyonunun pazartesi günü 37,50 EUR/MWh düzeyine kadar bir yükselişi destekleyebileceğini söylüyor.

Norveç’in Avrupa’ya boru hattı akışı bugün 5 milyon mᶟ/gün arttı. Troll sahasındaki bakımın ardından Cumartesi günü sekiz ayın en düşük seviyesi olan 240 milyon mᶟ/gün düzeyinde gerçekleşen boru hattı akışları en son 292 milyon mᶟ/gün düzeyinde kaydedildi.

Güncel hesaplamalara göre, doğalgaz yakıtlı elektrik üretiminin kömür yakıtlı üretime oranı önümüzdeki iki ay içinde yükselecek. Almanya merkezli bir trader, “Bu durum fiyatlara destek sağlayabilir” yorumunu yapıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)