BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa’da gaz fiyatları düşüşte----

Avrupa’da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa’da gaz fiyatları düşüşte
21 Mart 2024 - 14:51 www.finansgundem.com

Avrupa’da doğalgaz fiyatları güçlü arz ve ılıman hava ile düşüyor

Avrupa'da gaz fiyatları bugün, güçlü arz ve sıcaklıkların artmasıyla ilgili tahminlerin ısıtma ihtiyacına yönelik talebin düşük olduğunu göstermesi nedeniyle düşüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Nisan kontratı ICE Endex'te en son 0,45 EUR düşüşle 27,29 EUR/MWh seviyesinden işlem görürken, İngiltere'nin NBP eşdeğeri ICE Futures’ta 1,51 p düşüşle 69,87 p/th seviyesinden satış yaptı.

Auxilione analistleri notta, “Temel görünüm son zamanlarda değişmeden kalıyor ve bu nedenle piyasa ticaret yapmak için rahat bir alan bulmuş gibi görünüyor. Avrupa genelinde artan sıcaklıklar, yılın bu döneminde ısıtma talebinin nispeten düşük kalacağı anlamına gelirken, trader’lar depolama sahalarının zaten yüksek seviyelerden dolmaya başlamasını bekliyor” yorumunda bulunuyorlar.

Bir trader, Avrupa'daki depolama tesislerine net enjeksiyonun bu hafta sonu başlayabileceğini ancak enjeksiyon talebinin fiyat artışlarına yol açmasının beklenmediğini söyledi.

Trader, “Tedarik durumu beklendiği gibi kaldığı sürece depoların yeniden doldurulması sorun olmayacak” şeklinde konuşuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı'ndan (GIE) alınan son veriler, Avrupa'daki depolama tesislerinin %59 dolu olduğunu gösterdi.

SMHI tahminlerine göre, önümüzdeki haftanın başında Avrupa'nın bazı bölgelerinde ortalamanın altındaki sıcaklıklar, yerini ılıman koşullara bırakacak. SMHI, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5°C kadar üzerine çıkacağını belirtiyor.

Bakan, Karadeniz'deki doğal gaz üretimine yönelik hedefleri açıkladı

 

BAE, Almanya'ya 15 yıl doğalgaz tedarik edecek

 

AB ülkeleri doğalgaz tasarrufu uygulamasına devam edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)