BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatı yaklaşık 4 yılın en düşük seviyesinde----

Avrupa'da gaz fiyatı yaklaşık 4 yılın en düşük seviyesinde

Avrupa'da gaz fiyatı yaklaşık 4 yılın en düşük seviyesinde
23 Şubat 2024 - 11:32 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatı şu anda, Rusya'nın kıtaya yönelik boru hattı gaz akışının bir kısmını kademeli olarak durdurmaya başladığı Mayıs 2021'deki seviyelere yakın seyrediyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları Mayıs 2021'de enerji sıkışıklığı başlamadan önce görülen seviyelere yakın seyrederken, sektör oyuncuları bunun Asya'da daha güçlü bir talebi tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.

Hollanda'da TTF'de gösterge kontrat megavat-saat başına 23 euro'un altına düştü ve kış ısıtma sezonuna bir aydan fazla bir süre kala üçüncü haftalık kayıp yolunda ilerliyor.

Avrupa fiyatlarındaki düşüşler rahat bir arz durumuna işaret ederken - depolama sahaları hala yaklaşık %64,69 oranında dolu. Almanya'da bu oran yüzde 71,15, Fransa'da yüzde 48,37, İtalya'da yüzde 59,21.

Fiyata duyarlı alıcılar sıvılaştırılmış doğalgaza yöneliyor ve bu da kısmen Avrupa'nın bağlı olduğu küresel pazardan arzı çekiyor.

İsviçreli Axpo Solutions AG'nin Kıta Avrupası Ticaret Başkanı Marco Saalfrank bu hafta verdiği bir röportajda, "Şu anda Avrupa büyük ölçüde LNG'ye bağımlı ve gözlemlediğimiz kadarıyla Avrupa'da gaz fiyatları düştükçe Asya daha fazla LNG çekmeye başlıyor" dedi.

Fiyatlar şu anda, Rusya'nın kıtaya yönelik boru hattı gaz akışının bir kısmını kademeli olarak durdurmaya başladığı Mayıs 2021'deki seviyelere yakın seyrediyor.

Hollanda TTF'de fiyat yüzde 1,3 düşüşle 22,89 euro/MWh

Gazprom'un Çin'e doğalgaz sevkiyatında rekor

 

 

Novatek'in doğalgaz satışları yüzde 2.7 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)