BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa’da gaz, artan stoklarla düşüşü sürdürüyor----

Avrupa’da gaz, artan stoklarla düşüşü sürdürüyor

Avrupa’da gaz, artan stoklarla düşüşü sürdürüyor
13 Eylül 2022 - 14:10 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, rüzgarlı, ılıman hava görünümü ve artan depolama seviyeleri ile bugün de aşağı yönlü hareket etmeyi sürdürüyor.

Avrupa'nın en likit merkezi olan Hollanda TTF hub’ı ekim vadeli kontrat bugün en son 2,64 EUR düşüşle 187,95 EUR/MWh'ten işlem görürken, Kış’22 vadeli kontrat ise Ice Endex'te 4,20 EUR azalışla 189,00 EUR/MWh'e gerilemiş bulunuyor.

İngiltere NBP hub’ı Ekim kontratı bugün gün içinde son yedi haftanın en düşük seviyesi olan 335,13p/th'e kadar gerilemişti. Kontrat bugün en son 13,44 p artışla 361,00 p/th düzeyinden satış yaptı.

Hollanda merkezli bir doğalgaz analisti, “Güncel tahminler daha fazla yağmur ve rüzgara işaret ecdiyor. Bu nedenle rüzgar, önümüzdeki hafta bir dereceye kadar gazı ikame edebilir.” sözlerini kullanıyor.

Analist, Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna savaşı nedeniyle Rus doğalgaz akışının azalmasıyla birlikte yükselen enerji fiyatlarını frenlemek için önerdiği tedbirlerin, artan depolama seviyeleri ile birlikte bir miktar öngörülebilirlik sağladığını da sözlerine ekliyor.

AB'den doğalgaz kullanmayan elektrik santrallerinin gelirlerine kesinti

 

Lapid: Avrupa'nın gaz sorununda çözümün bir parçasıyız

 

Dönmez: Doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)