BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’da endişe verici düşmanlık!----

Avrupa’da endişe verici düşmanlık!

Avrupa’da endişe verici düşmanlık!
05 Ocak 2021 - 11:32 www.finansgundem.com

Batı’da yükselen Türk ve İslam düşmanlığı Avrupalı Türkler’i düşündürüyor. Saldırılır, kundaklamalar artıyor.

Avrupa’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 2014 ila 2020 yılları arasında sadece Almanya’da 700’den fazla cami saldırısı kaydedildiğini hatırlatarak, ilgili ülkelerin güvenlik güçlerini önlem almaya çağırdı. Verilere göre, sadece 2020 yılında Almanya’da 122 cami saldırısı gerçekleştiği, bomba ihbarları ve İslam’a karşı hakaret içeren tehdit mektuplarının geçen yıl ön plana çıktığı belirtildi.

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Durmuş Yıldırım Avrupa’ya iş gücü göçünün 60. yılında Batılı ülkelerde ırkçıların giderek güç kazanıp, göçmen ve Müslüman karşıtlığı üzerinden taraftar toplayarak Almanya’da Federal Parlamento’da temsil edilme noktasına geldiğine işaret etti. Yıldırım, “Neredeyse her gün bir camiye saldırıldığı, Müslüman göçmenlere karşı giderek artan ırkçı şiddet olayları bizleri endişelendirmektedir. Gerek yerel gerekse genel seçimlerde Müslüman göçmenlerin özellikle seçim malzemesi yapılmasını da tasvip etmeyip kınadığımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

UID Genel Başkanı Bülent Bilgi de, “Avrupa İslam’ı, Fransa İslam’ı, Almanya İslam’ı oluşturulmak gayreti var, biz tabii buna şiddetle karşıyız” dedi. Brühl Türk Kültür Ocağı Başkanı Aydın Parmaksızoğlu Almanya’da son dönemlerde Türk ve İslam düşmanlığının arttığını vurgulayarak, “Avrupa ve Almanya’da Türk ve İslam kelimelerine karşı bir fobi hep oldu. Öyle ki Türk ve İslam ismini taşıyan dernekler Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından devamlı takibe alındı ama bu isimleri taşımayan diğer dernekler bu takibatlardan kurtuldu. Bu bile Türk ve İslam fobisinin olduğunun bir ispatıdır. Almanya’nın sadece yabancı kökenli vatandaşlarının radikallerini değil, kendi içindeki radikalleri de temizlemesi lazım, sıkıntı budur” dedi.

FETÖ operasyonu: 29 gözaltı kararı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)