BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da en düşük gıda enflasyonuna sahip ülke Rusya----

Avrupa'da en düşük gıda enflasyonuna sahip ülke Rusya

Avrupa'da en düşük gıda enflasyonuna sahip  ülke Rusya
23 Temmuz 2023 - 22:05 www.finansgundem.com

Avrupa’daki en düşük gıda enflasyonu Rusya’da kaydedildi. En yüksek gıda enflasyonuna sahip ülkeler arasında Macaristan ilk sırada yer aldı.

Rusya’nın haziran ayında artışa rağmen yıllık yüzde 0,08 ile Avrupa ülkeleri arasında en düşük gıda enflasyonuna sahip olduğu belirlendi.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’nin hesaplamalarına göre, haziran ayında Rusya’da yıllık gıda enflasyonu yüzde 0,08 ile tüm Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük seviye olurken, ilkbaharda Rusya’da gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık deflasyon yaşandığı hatırlatıldı.

azetemru'da yer alan habere göre, Avrupa’da en yüksek gıda enflasyonuna sahip ülkeler arasında liderin son 10 aydır enflasyonun ilk kez yüzde 30’un altına düşerek yüzde 29,3’e gerilediği Macaristan olduğu vurgulanırken, ayrıca Sırbistan’da yıllık fiyat artış oranları yüzde 20’nin üzerinde kaldı (yüzde 22,1).

İlk 5’te ayrıca Estonya (yüzde 19,5), Slovakya (yüzde 18,9) ve Romanya (yüzde 17,9) yer aldı.

Haziran ayında yıllık bazda yüzde 10’un altında tüketici fiyat artış oranları Rusya hariç beş ülkede daha kaydedilirken, bunlar arasında yüzde 3,6 ile Belarus, yüzde 5,1 ile İsviçre yüzde 8,6 ile Portekiz, yüzde 8,8 ile  Danimarka ve yüzde 9,2 ile Finlandiya bulunuyor.

Çoğu Avrupa ülkesinde enflasyon oranlarının yazın başında yavaşladığı gözlemlenirken, en dikkat çeken yavaşlama yüzde 4,7 büyüme ile Macaristan, yüzde 3,8 ile Litvanya, yüzde 3,6 ile Ukrayna, yüzde 3,5 ile  Letonya ve yüzde 2,8 ile Slovakya’da gözlemlendi.

Aynı zamanda, bölgedeki beş ülkede enflasyon hızlanırken, en dikkat çekeni mayıs ayında yüzde 8,38 olan enflasyon oranlarının yüzde 10,12’ye yükseldiği Kıbrıs, yüzde 0,9 ile Malta, yüzde 0,8 artışla Norveç ve yüzde 0,6 ile Yunanistan’da tespit edildi.

İşte uzman görüşü: Türkiye'de enflasyon ne zaman yavaşlayacak

 

IMF'den euro bölgesi için enflasyon tahmini

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 5.5 seviyesinde

 

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)