BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da ekonomik güven yükseldi----

Avrupa'da ekonomik güven yükseldi

Avrupa'da ekonomik güven yükseldi
30 Ekim 2013 - 14:00 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Ekim ayında beklenenden daha çok yükseldi

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Ekim ayında beklenenden daha fazla yükselerek bölge ekonomisindeki toparlanmanın ivme kazanıyor olabileceği sinyallerini verdi.
Yönetici ve tüketici güven endeksi üst üste 6. ay yükselirken, 96.9'dan 97.8'e yükseldi. Bu rakam Bloomberg anketine katılan 31 ekonomistin tahmin medyanı olan 97.2'nin üzerine çıktı.
Yılın 2. çeyreğinde resesyondan çıkan Euro Bölgesi ekonomisi Avrupa Merkez Bankası'nın deyişiyle "yavaş" bir toparlanma içerisinde. Borç krizinin kalıntılarıyla mücadele etmeye devam eden bölgede yarın açıklanacak işsizlik verilerinin yüzde 12'ye işaret edeceği tahmin ediliyor.
Endeks içerisindeki sanayi sektörü güven göstergesi Ekim ayında eksi 6.6'dan eksi 4.8'e tırmandı. Tüketici güveni ise eksi 14.9'dan eksi 14.5'e yükseldi ve 23 Ekim'de açıklanan öncü tahminlere paralel gerçekleşti. Hizmet sektörü güveni ise eksi 3.2'den eksi 3.7'ye düştü.
Finansal hizmetler sektöründe güven ise 11.3'ten 8.6'ya hızlı bir düşüş gerçekleştirdi.
Avrupa'da otomobil satışları Eylül ayında son iki yılın en sert yükselişini gösterirken, Renault SA ve Daimler AG gibi firmalar en büyük kazancı açıkladılar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)