BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa, Yunanistan’daki göçmen kamplarını teftiş edecek----

Avrupa, Yunanistan’daki göçmen kamplarını teftiş edecek

Avrupa, Yunanistan’daki göçmen kamplarını teftiş edecek
18 Mart 2020 - 15:23 www.finansgundem.com

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, Yunanistan’daki göçmen kamplarına yaptığı beş günlük denetimi tamamladı.

Yapılan denetimler sırasında, Yunan güvenlik güçlerinin 1 Mart’tan bu yana ülkeye giriş yapan göçmenlere yönelik tutumu mercek altına alındı.

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, ziyaret sırasında göçmenlerin yaşam koşullarının incelendiği bildirildi.

Komite üyeleri, kampların dışında polis ve sınır karakollarında tutulan göçmenlerin durumunu incelerken, Yunan polisinin Meriç Nehri üzerinden gelenlerin sınırın öbür tarafına zorla geri gönderdiği yolundaki şikayetleri dinledi.

Komite üyeleri ayrıca Samos Adası'nda iki hücrede tutuldukları belirtilen 93 düzensiz göçmenin durumunu da yerinde inceledi.

Komite, ziyaretle ilgili kaleme alacağı raporu ve tavsiyeleri ileri bir tarihte Yunan yetkililere ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne sunacak.

Bağımsız uzmanlardan oluşan İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin cezaevi ve karakollarına daha önceden haber vermeden ve izin almadan teftiş yapma hakkına sahip.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)