BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Konseyi: Türkiye olmadan dayanamayız----

Avrupa Konseyi: Türkiye olmadan dayanamayız

Avrupa Konseyi: Türkiye olmadan dayanamayız
25 Nisan 2018 - 08:55 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland: ''Türkiye'nin katkı payı olmadan dayanamayız'' dedi

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Konsey'in Rusya ve Türkiye'nin katkı payları olmadan ancak 2019 sonuna kadar dayanabileceğini söyledi. Sputnik'te yer alan habere göre, Jagland, bugün yapılan oturumda, Avrupa Konseyi'nin katkı payı ödemelerini askıya alan Rusya ve Türkiye'nin maddi katkısı olmadan ne kadar dayanabileceğini açıkladı.

Parlamenterlerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Jagland, "Gelecek yılın sonuna kadar dayanabiliriz. O tarihe geldiğimizde önlem alacağımı temin ederim. Eğer önlem almazsam, görevde kalmam" dedi.

AKPM, 2014 yılında Kırım'ın Rusya topraklarına dahil olmasının ardından Rus heyetine yaptırım kararı almış ve meclisteki Rus parlamenterlerin oy kullanma ve yasama organlarındaki çalışmalara katılma haklarını elinden almıştı.

Bunun üzerine, 2015 yılında Rus heyetinin tüm hakları iade edilene kadar AKPM'den çekildiğini duyuran Rusya, Haziran 2016'da katkı payı ödemelerini askıya almıştı.

Türkiye, AB ile ilişkilere tepki olarak ödemeleri durdurmuştu

Kasım 2017'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Jagland'a bir mektup göndererek Türkiye'nin bundan böyle teşkilat bütçesine en fazla katkı yapan devlet (Büyük Donör) statüsünden vazgeçmek istediğini belirtmiş ve bu amaçla gerekli işlemlerin başlatılmasını istemişti.

Türkiye 33 milyon Euro, Rusya da 32 milyon Euro'luk katkı payıyla İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya ile Avrupa Konseyi'nin bütçesine en fazla katkı yapan 6 Büyük Donör arasında yer alıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FATİH İSLAMBUL125 Nisan 2018 10:07

    emekçi ye cevap anlama özürlü sen hangi Ülkeden Bahsediyorsun Ülkemiz zaten ödemeleri durdurmuş avrupalılar israile p,k,k, p,y,d, ye yardım yapar mazluma müslümana yardım yapmaz onlara bomba atar kurşun sıkar

  • emekci25 Nisan 2018 09:11

    suriyeliler için ödedikleri 5Milyar Euro'yu kısarlar . o kadar zor değil. 33 milyon euro nedir koca AB için?

  • oktay doğaner25 Nisan 2018 09:48

    görevdeki adam ne açıklama yapmış senin yorumuna bak helal olsun diyorum. Memleketine duyduğun sevgi ve saygıya da helal olsun.