BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa kesenin ağzını açıyor----

Avrupa kesenin ağzını açıyor

Avrupa kesenin ağzını açıyor
09 Nisan 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Uzmanlar "Avrupa'da servet yeniden dağıtılıyor" derken, ECB Kıbrıs'ı 'kostümlü prova'ya benzetti

Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine konulan 'mevduata vergi' uygulamasının kemer sıkmakla toparlanamayan Portekiz, İspanya ve Slovenya'ya da yayılması gündemde. Sabah'ın haberine göre, uzmanlar kıtada servetin yeniden dağıtıldığını, Güney Kıbrıs'taki 'kostümlü prova'nın Avrupa'da sahne alacağını belirtiyor. Euronews'a konuşan Araştırmacı Melvin Tertorro, "Avrupa'da yapılan aslında servetin yeniden dağıtılması. Paranın zenginlerden alınarak Merkez Bankası'na aktarılması planını Kıbrıs'tan sonra İspanya, Slovenya ve diğer Güney Avrupa ülkelerinde de görebiliriz" dedi.
GÜNEY KIBRIS PROVAYDI
İsmini vermek istemeyen bir Avrupa Merkez Bankası yetkilisi de "Güney Kıbrıs'ta yapılan Avrupa'nın geri kalanı için bir kostümlü provaydı" yorumunu yaptı. Böylece Rumlar için uygulanan planının diğer ülkelere de yayılabileceği mesajını verdi. Kemer sıkma politikaları anayasa mahkemesince reddedilen, yeni paket hazırlığına başlayan Portekiz için de Almanya'dan ilginç bir çıkış geldi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Portekiz'in yeni tasarruflar yapması gerektiğini söyledi. Ülkede Anayasa Mahkemesi'nin 2013 yılı devlet bütçesinde yapılan kesintilerden 4'ünü, eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmesi sonrasında sağ koalisyon hükümeti alternatif plan arayışına girdi.
PORTEKİZ ACİL DURUMU AŞAMADI
Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, "Ülkemiz finans krizinden kaynaklanan acil durumu henüz aşmadı" dedi. Yeni vergi artışı olmayacağını belirten Coelho, kamu harcamalarının sosyal güvenlik, sağlık ve eğitim sektörleri ile kamu şirketlerinde düşürüleceğini söyledi. Coelho, vergi artışı yapmamalarının gerekçesini, "istihdam yaratılmasını geciktirmemek" olarak açıkladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)