BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisselerine istihdam morali----

Avrupa hisselerine istihdam morali

Avrupa hisselerine istihdam morali
06 Aralık 2013 - 21:38 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'de tarım dışı istihdamın beklenenden güçlü çıkması ile haftanın son işlem gününde yükseldi

Avrupa hisseleri, ABD'de tarım dışı istihdamın Kasım ayında beklenenden daha güçlü bir artış göstermesi sonrasında yükselerek, beş günlük kayıp periyodunu sonlandırdı.

Berkeley Group Holdings Plc, yılın ilk yarısında cirosunun yüzde 22 arttığını açıklamasının ardından 1989'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. London Stock Exchange Group Plc, Merrill Lynch'in şirketin hisselerini önermesiyle yüzde 2.8 yükseldi. Givaudan SA, Nestle SA'nın 1.27 milyar dolarlık hisselerini satacağını açıklamasının ardından yüzde 2.1 düşüş kaydetti.

Stoxx 600 Endeksi, yüzde 0.7 artarak günü 316.50 puanda kapatırken, bu yükseliş 14 Kasım'dan bu yana en dik artış olarak gerçekleşti. Gösterge endeks bu hafta yüzde 2.7'lik düşüşe doğru ilerlerken, yıl genelinde merkez bankalarının teşvikleri sürdürmesi ile yüzde 13 ralli yaptı.

SVM Asset Management yatırım yöneticisi Neil Veitch, "Rahatlatıcı bir ralli. İnsanlar Fed'in teşvikleri kısacağı endişelerinin giderek artmasıyla, iyi haberlerin kötü, kötü haberlerin iyi algılandığı, paradoks yaratan bir durum içerisindeydi" dedi.

ABD'de tarım dışı istihdam Kasım ayında 185,000'lik Bloomberg anketi beklentisini aşarak 203,000 artış gösterdi. Ekim ayı tarım dışı istihdam verisi ise 200,000'e revize edilirken, Kasım ayında işsizlik oranı yüzde 7.3'ten yüzde 7'ye düştü. Ekonomistler işsizlik oranının yüzde 7.2 oranına gerileyeceği tahminini yapmıştı.

Yatırımcılar, ABD ekonomisindeki ilerleme işaretleri arasında, Fed'in teşvikleri ne zaman azaltacağına yönelik göstergeler arıyor. Dün açıklanan veriler yıllık bazda büyüme oranının üçüncü çeyrekte 2012 ilk çeyreğinden bu yana en büyük artışı kaydettiğini gösterirken, işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklenmedik şekilde geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)