BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa hisselerinde yatay seyir----

​Avrupa hisselerinde yatay seyir

​Avrupa hisselerinde yatay seyir
14 Ekim 2014 - 19:50 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri bugünkü Almanya yatırımcı güveni verisi sonrasında yatay seyretti

Avrupa'da ekonominin kötü gitmesinden şirket karlarının olumsuz etkilendiği yönündeki kanıtlar ve zayıflayan yatırımcı güveni ile Avrupa hisselerinde yaşanan düşüşlerin ardından, otomobil ve emtia üreticilerinin rallisi ile yatay bir seyir izlendi.

Daimler AG otomobil endeksinde yükselişe öncülük etti. Rio Tinto Group ve Anglo American Plc emtia şirketlerindeki çıkışa öncülük etti. Burberry Group Plc, kar marjında aşağı yönlü baskı tahmininde bulunması ile 1 yılın en dik düşüşünü kaydetti. Michael Page International Plc ise yıllı karının analist beklentilerinin altında kalacağını açıklaması sonrasında 15 ayın en düşüğüne geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi gün içindeki yüzde 1.4'e varan kayıpları hafifleterek, yüzde 0.1'den az düşüşle günü   321.53 puandan tamamladı. Endeks Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından küresel büyüme tahmininin düşürülmesi, Almanya sanayi üretiminin 2009'dan bu yana en büyük düşüşü kaydetmesi ve yatırımcıların Ebola virüsünün etkilerine ağırlık vermesi ile 6 Ekim'den bu yana yüzde 4.3 kayıp yaşadı. 

Almanya'da ZEW Center yatırımcı güveni endeksi Ekim'de Kasım 2012'den bu yana en düşük seviye olan eksi 3.6'ya gerilerken, Eylül'de 6.9 seviyesindeydi. Endeks yedi yılın en yükseğine ulaştığı Aralık ayından bu yana her ay düşüş yaşadı. Bloomberg anketine katılan 35 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 0 seviyesinde olacağı yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)