BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisselerinde düşüş devam ediyor----

Avrupa hisselerinde düşüş devam ediyor

Avrupa hisselerinde düşüş devam ediyor
04 Aralık 2013 - 19:40 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri ABD özel sektör istihdam verisinin beklentileri aşması ile geriledi

Avrupa hisse senetleri, ABD'deki verilerin Kasım ayı özel sektör istihdam büyümesinin beklentilerden daha fazla hızlandığını göstermesiyle Fed'in tahvil alımını azaltabileceği spekülasyonlarının artmasının ardından düşüşünü 4. güne taşıdı.
Elekta AB, çeyrek kârının tahminlerin altında kalmasının ardından yüzde 5.4 düşüş yaşadı. Standard Chartered Plc hisseleri yüzde 6.5 kaybetti. PSA Peugeot Citroen ise Goldman Sachs Group Inc. satın alınması tavsiyesi üzerien yüzde 5.3 artış kaydetti.
Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 0.6 düşerek günü 317.24 puandan kapatırken, erken saatlerde yüzde 1.1'e varan kayıpları azalttı. Avrupa gösterge endeksi dün yatırımcılar ABD istihdam verilerini beklerken yüzde 1.5 düştü. Endeks, bu sene dünya genelindeki merkez bankalarının faiz oranlarını uzun bir süre düşük tutacaklarını belirtmeleriyle yüzde 13 artış gösterdi.
Londra merkezli RMG Wealth Management LLP'nin yetkilisi Stewart Richardson, "Piyasalar Fed'in tahvil alımı azaltımının sinyalini verebilecek işaretlere çok hassas ve ADP verileri de yatırımcılardaki endişeleri arttırıyor," dedi. Richardson ayrıca, "Piyasalar biraz aşağı düştüğünde, insanlar o zamana kadarki kazanımlarını kaybetmekten korkuyorlar. Yatırımcılar yıl sonuna doğru kârlarını realize ediyorlar," diye belirtti.  
ADP Araştırma Enstitüsü'nün özel sektör istihdamı verilerinde, Kasım ayı istihdamın 215,000 arttığı açıklandı. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahminleri 170,000 olarak gerçekleşmişti. Çalışma Bakanlığı'nın 6 Aralık'ta açıklayacağı verilerde işsizlik oranının beş senenin en düşük seviyesi olan yüzde 7.2'ye inmesi bekleniyor.
Fed aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını azaltmadan önce istihdam piyasası verilerini bekleyeceğini söylemişti. Fed'in ekonomik görünüm üzerine hazırladığı Bej Kitap bugün Avrupa piyasalarının kapanmasından sonra yayımlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)