BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri yükseldi----

Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri yükseldi
13 Ağustos 2014 - 19:53 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, EON SE ve Swiss Life Holding AG'nin beklentilerin üzerindeki gelirleri sonrasında yükseldi

Avrupa hisseleri, EON SE ve Swiss Life Holding AG'nin beklentilerin üzerindeki kar verileri sonrasında günü yükselişe tamamladı.

Almanya'nın en büyük kamu kuruluşu EON Eylül'den bu yana en dik yükselişini yaşarken, Swiss Life Holding AG ise yılın ilk yarısında beklentileri aşan kar açıklaması ve Corpus Sireo'yu satın alacağını bildirmesi sonrasında yüzde 7.1 ilerleme kaydetti. Almanya'nın üçüncü büyük emlak şirketi Gagfah SA, 2014 yılı için gelir tahminini artırmasının ardından yüzde 2.9 artış kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek kapanışta 330.02 puan oldu. Endeks buna rağmen, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta IŞİD'e yönelik hava saldırılarına onay vermesi ve Ukrayna ile Gazze'deki artan tansiyonun yarattığı endişelerle, 10 Haziran'daki altı yılın en yükseğinden yüzde 5.6 geriledi. Almanya'da DAX endeksi, geçtiğimiz hafta düzeltme yaşayarak en yüksek seviyeden yüzde 10 geriledi.

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV yatırım biriminin başındaki Dirk Thiels " Avrupa'daki karlılık rakamlarında beklediğimiz dönem geldi. Küresel ekonominin doğru yolda olması ve temelde bir değişikliğin olmaması nedeniyle, bu dönemi bir alım imkanı olarak görüyorum" yorumlarını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)