BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri yükseldi----

Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri yükseldi
11 Ekim 2013 - 19:26 www.finansgundem.com

ABD'de yasa koyucuların borç limitinin artırılmasında anlaşacağına dair iyimserlik Avrupa borsalarını 2. gününde de yukarı taşıdı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yasakoyucuların borç limitinin artırılmasında anlaşacağı ümidiyle Avrupa borsaları 2. gününde de yükseldi.
Royal Mail Group Ltd. Londra'daki ilk işlem gününde yüzde 38 tırmandı. Actelion Ltd. yüzde 4.1 primelenerek sağlık şirketlerindeki kazançlara öncülük etti. Swedish Match AB 4 ayın en sert düşüşünü kaydetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 311.59 puana yükseldi. Gösterge endeks dün Temsilciler Meclisi liderlerinin 16.7 trilyon dolarlık borç limitini ön şart koşmadan artırma önerileri sunmasıyla yüzde 1.7 artış kaydetti. Endeks 2 hafta üst üste düşmesinin ardından bu hafta yüzde 0.6 primlendi.
Zürih'teki Umblin AG'nin portföy yöneticilerinden Patrick Kraehenbuehl, dünkü ralliden kalan iyimserliğin bugün de devam ettiğini belirterek, "Yatırımcılara gönderilen güçlü bir sinyaldi, iki taraftan da gelen ilk pozitif yaklaşım. Ancak taviz noktasına gelmek kolay olmayacak. Piyasaları fazla heyecanlanıyor olabilir" dedi.
Batı Avrupa'daki 18 borsanın 11'i yükseldi. İngiltere'deki FTSE 100 Endeksi yüzde 0.9 ralli yaparken, Alman DAX Endeksi yüzde 0.5 yükseldi; Fransa'daki CAC 40 Endeksi ise büyük bir değişiklik göstermedi.
Stoxx 600 Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.3 üzerinde seyretti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)