BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri ralli yaptı----

Avrupa hisseleri ralli yaptı

Avrupa hisseleri ralli yaptı
12 Mayıs 2014 - 19:36 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, madencilik hisselerindeki ralli ve satın alma faaliyetleri ile 6 yılın zirvesine yükseldi

Avrupa borsaları madencilik şirketlerinin değer kazanması ve Sky Deutschland AG'nin British Sky Broadcasting Group Plc tarafından satın alınmasına yönelik görüşmeler ile 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

Çin talebindeki toparlanma sinyalleri üzerine JPMorgan Chase & Co.'nun madencilik hisselerini alma tavsiyesi vermesiyle, emtia üreticileri göstergesi Şubat'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. 

Sky Deutschland yılın en büyük artışını kaydederken Logitech International, Credit Suisse Group'un şirket hisselerine "al" tavsiyesi vermesi ile yüzde 6.8 değer kazandı. Alstom, Siemens'in şirketin enerji birimini satın almak için yaptığı teklifi artırabileceği beklentisiyle yüzde 2.9 ilerleme kaydetti.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.7 yükselerek 340.79 puandan günü tamamladı. Endeks, geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Haziran ayında harekete geçmeye hazır olduklarını söylemesi ile yükselerek, üst üste dördüncü haftalık kazancı tamamladı.

Danske Bank şef analisti Allan von Mehren, "Önümüzdeki aylarda piyasalar biraz daha yumuşak bir seyir izleyebilir. Düzeltme riski çok yüksek olduğundan hisseler beklenenden daha düşük performans gösterdi ve piyasayı bundan daha aşağıda tutacak birşey görmek zor" yorumunda bulundu.

Bugün Alman DAX endeksi yüzde 1.2, İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 0.5, Fransız CAC 40 endeksi yüzde 0.3 değer kazandı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)