BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü sert düşüşle tamamladı----

Avrupa hisseleri günü sert düşüşle tamamladı

Avrupa hisseleri günü sert düşüşle tamamladı
12 Mart 2014 - 21:56 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin sürmesi ile gerilemeye devam ediyor

Avrupa hisseleri, AP Moeller-Maersk A/S ve Valeo SA gibi şirketlerin hisse satışı yapması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki Kırım huzursuzluğunun sürmesi ile, bir ayın en düşüğüne geriledi. 

Maresk ve Valeo yüzde 2'şer geriledi. Tod's SpA ve G4S Plc, 2013 gelirlerinin analist beklentileri altında kalması sonrasında yüzde 5'in üzerinde kayıp yaşadılar. Adecco SA, yıl geneli karının analistlerin beklentilerin üstünde gelmesiyle yüzde 4.5 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 gerileyerek günü 327.95 puandan kapattı. Endeks, Rusya parlamentosunun Başkan Vladimir Putin'e Ukrayna üzerinde askeri güç kullanma izni vermesi ile, 25 Şubat'ta ulaştığı beş yılın zirvesinden bu yana yüzde 3.1 kaybetti. Kırım'da pazar günü Rusya'ya katılıp katılmama yönünde referandum yapılacak. 

Ukrayna'nın geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk yarın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşma yapacak. Rusya Dışişleri Bkanı dün ABD'nin Kiev'deki hükümete sağladığı yardımların ABD yasalarına aykırı olduğunu çünkü Viktor Yanukoviç'in geçen ayki devrilişinin bir darbe olduğunu açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)