BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü ekside tamamladı----

Avrupa hisseleri günü ekside tamamladı

Avrupa hisseleri günü ekside tamamladı
30 Aralık 2013 - 20:11 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, altı günlük ralli ile 5 yılın zirvesinin ardından, bugün geriledi

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin son 5 yılın zirvesine çıkmasını sağlayan altı günlük rallinin ardından, bugün geriledi.

Dünyanın en büyük saatçisi Swatch Group AG, tesislerinden birindeki yangından sonra yüzde 0.8 geriledi. International Personal Finance Plc, Numis Securities Ltd.'nin hisselerini tavsiye etmesiyle yüzde 10 ralli yaptı. Vedanta Resources Plc, Sesa Sterlite Ltd'nin Hindistan Karnataka'daki demir madenlerinin tekrar başlaması için izin almasıyla yüzde 4 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla günü 327.13 puanda tamamladı. Gösterge endeks bu ay yüzde 0.6 kazanırken, yıllık bazda da 2009'dan bu yana en iyi performansa doğru ilerliyor.

Münih merkezli Aimed Capital GmbH'nin portföy yöneticisi Daniel Weston, "Avrupa'daki ekonomik kalkınma ve politika dayanaklarına inanan yatırımcılar harika bir senenin ardından bugün karlarını realize ediyorlar" diye görüş bildirdi.

Stoxx 600 Endeksi 27 Aralık'a kadarki altı günlük süreçte yüzde 5.3 ilerlerken, beklentilerden daha iyi gelen ABD ekonomik verileri ve IMF'nin ülkenin büyüme görünümünü artıracağını açıklamasıyla geçen hafta üst üste ikinci haftalık yükselişini kaydetti. Endeks bu sene yüzde 17 güçlendi ve 2009'dan beri en büyük yıllık rallisine doğru ilerliyor.

ABD'de askıda konut satışları Kasım ayında beklentilerin altında yükselirken, Ekim'deki yüzde 1.2'lik kayıp sonrasında altı ayın ilk kazancıyla, yüzde 0.2 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminleri satışların yüzde 1 yükseleceği yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)