BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri düşüşünü 3. güne taşıdı----

Avrupa hisseleri düşüşünü 3. güne taşıdı

Avrupa hisseleri düşüşünü 3. güne taşıdı
04 Haziran 2015 - 20:24 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, düşüşü üçüncü güne taşırken, yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini gördü

Avrupa hisseleri, Yunanistan'ın borç krizinin sürmesi ile düşüşü üçüncü güne taşırken, yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini gördü.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 0.8 gerileyerek, 392.65 puandan kapanış yaptı. Yunanistan'ın kurtarma fonu müzarekereleri, borç ödemeleri için zamanın daralması sonrası devam ediyor. Gösterge endeks Nisan'daki zirveden yüzde 5.8 aşağıda.

Toplam 19 sektör grubu da gerilerken, kamu hizmeti ve emtia hisseleri başı çekti. Electricite de France SA yüzde 2.8 düşüş kaydetti. Anglo American Plc ve Fresnillo Plc en az yüzde 3 geriledi.

ASE Endeksi yüzde 1.3 düşüş kaydetti. Traderlar, hisse senetlerindeki sert hareketlerin Yunanistan endişeleri ile yok olacağını tahmin ediyorlar.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kurtarma fonlarının serbest bırakılmasını sağlayacak ve ülkenin temerrüdedüşmesini önleyecek teklifi reddetti. Yunanistan'ın bu ay Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 1,5 milyar euro ödemesi gerekiyor. Tsipras Yunanistan’ın IMF’e Cuma günü yapması gereken ödeme ile ilgili endişeye gerek olmadığını dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)