BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri coştu----

Avrupa hisseleri coştu

Avrupa hisseleri coştu
16 Eylül 2013 - 20:57 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri Summers'in Fed Başkan adaylığından çekilmesi ve Suriye konusundaki gelişmeler ile 5 yılın zirvesini genişletti

Avrupa hisseleri Lawrence Summers'in Fed Başkan adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından yatırımcıların teşvik alımlarında daha yavaş azaltmayı seçeceğini düşündüğü Janet Yellen'in daha güçlü bir aday haline gelmesinin ardından yükselerek 5 yılın zirvesini genişletti.
EasyJet Plc ve International Consolidated Airlines Group SA petrol fiyatlarının düşmesinin ardından değer kazandı. Hennes & Mauritz AB satışlarının tahminleri aşmasının ardından 3 yılın zirvesine tırmandı. Remy Cointreau SA ise nerdeyse dört yılın en büyük yükselişini kaydetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek günü 313.42 puan ile Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeden kapattı. Endeks Çin'den gelen pozitif ekonomik veriler ve Suriye gerginliğinin dinmesi üzerine bu ay şimdiye kadar yüzde 5.4 ilerledi. ABD Başkanı Barack Obama, Ağustos ayında gerçekleşen ve 1,400'den fazla insanın ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısından Beşar Esad hükümetini sorumlu tutuyor.
Old Mutual Global Investors Avrupa hisseleri direktörü Kevin Lilley, "Piyasalar Larry Summers haberleri ve Suriye'deki gelişmeler üzerine yeniden sıçramaya geçiyor. Piyasalar Yellen'i tercih ediyordur çünkü politikaları şimdikinin benzeri olacaktır. Olaylara yaklaşımı biraz daha Bernanke gibi olduğu için şimdiki politikayı değiştirmek için biraz daha uzun zaman verir" yorumunu yaptı.
18 Batı Avrupa ülkesinin 16'sında gösterge endeksler bugün yükselirken, Almanya'da DAX yüzde 1.2, İngiltere FTSE 100 yüzde 0.6 ve Fransa CAC 40 yüzde 0.9 yükseldi. Stoxx 600 işlemhacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 8.8 aşağısında seyretti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)