BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri bilançolarla yatayda----

Avrupa hisseleri bilançolarla yatayda

Avrupa hisseleri bilançolarla yatayda
25 Ekim 2013 - 17:35 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri büyük firmaların bilançolarının tahminlerin altında kalmasıyla beraber, yatay bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri Kering SA ve Renault SA gibi firmaların bilançolarda beklentilerin altında kalması ve BASF SE'nin kazançları ile yatay seyrederken, Stoxx Europe 600 Endeksi üst üste 3. haftalık yükselişe ilerliyor.
Kering, Gucci markasının Çin'de düşen talep sonrası son 4 yılın en kötü satış büyümesini açıklamasıyla yüzde 3.3 geriledi. Renault, gelişen piyasalarda zayıflayan para birimlerinin kâr büyümesine olumsuz etki yarattığı açıklamasıyla yüzde 2.7 değer kaybetti. Telecom Italia SpA, şirketin 2 milyar euro (2.8 milyar dolar) civarında bir sermaye artırımına gideceği iddiaları ile yüzde 9 geriledi. BASF ie beklenenden iyi bilanço açıklamasıyla yüzde 1.5 ilerledi.
Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Londra saatiyle 13:57'de 320.21 puan oldu. Endeks bu hafta Daimler AG ve Royal Philips NV gibi şirketlerin tahminlerin üzerinde gelen bilanço açıklamalarıyla yüzde 0.6 ilerleme kaydederken, 2013 yılı genelidne ise dünya genelindeki merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutmaya devam etmesi ile yüzde 15 ralli yaptı.
Londra merkezli Legal & General Investment Management küresel hisse sitratejisti Lars Kreckel, "Bilançoların 2014'te hızlanabileceğine yönelik bir işaret henüz görmedik. Yatırımcılar olumlu havanın bir sonraki kâr sezonuna da yansıması ihtimaliyle biraz daha sabırlı olmayı göze alıyorlar, fakat asıl risk bilançolarda düşüş görülmeye başlanması" ifadelerini kullandı.
Bloomberg News anketine katılan analistler, Stoxx 600 şirketlerinin bilançolarının bu yıl yüzde 2.4 gerileyeceğini ve 2014 yılında ise yüzde 13 yükseleceğini bekliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)