BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri artıda kapadı----

Avrupa hisseleri artıda kapadı

Avrupa hisseleri artıda kapadı
18 Ağustos 2014 - 20:21 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Rusya ve Ukrayna'nın görüşmelere başlaması ile tansiyonun gerilemesi üzerine yükseldi

Avrupa hisseleri, geçtiğimiz hafta bir aydan uzun bir sürenin en dik haftalık kazancını kaydetmesi sonrsında, Rusya ve Ukrayna'nın görüşmelere başlaması ile yükseldi.

United Internat AG, Rocket Internet AG'nin yüzde 10.7'sini almasıyla yüzde 3.8 yükseldi. Renault SA yüzde 2.5 yükselerek otomobil üreticileri göstergesinin Stoxx 600'deki 19 sektör grubu arasında en dik artışı kaydetmesine yardım etti. Aker Solutions ASA hisseleri yüzde 1.6 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.2 yükselerek gün sonunda 333.6 puan oldu. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.5 yükselmişti. Endeksteki her sanayi grubu bugün yukarıda seyrederken, el değiştiren hisselerin hacmi 30 gün ortalamasının yüzde 34 aşağısındaydı.

Kopenhag'ta bulunan Saxo Bank/AS şef yatırım yetkilisi Steen Jakobsen, "Jeopolitik riskler her hafiflediğinde, bu durum piyasalar için faydalı olur. Kısa vadede hisse piyasalarındaki yön Ukrayna-Rusya durumuna bağlı. O konuda şu anda geçici bir rahatlama mevcut" dedi. 

Cuma günü Ukrayna birliklerinin Rusya'dan ülkeye giriş yapan bir konvoyu etkisiz hale getirdiğinin bildirilmesi ile Stoxx 600, Cuma günü haftalık kazancının bir kısmını geri verdi. Endeks 10 Haziran'da altı ayın en zirvesine tırmanırken, geçtiğimiz haftayı bunun yüzde 5.7 aşağısında tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)