BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
26 Mayıs 2014 - 19:18 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, İtalya'da Başbakan Renzi'nin AP seçimlerindeki zaferi ve İtalyan bankalarındaki artışla 2008'den bu yana en yüksek seviyeye tırmandı

Avrupa borsaları, İtalya'da Başbakan Renzi'nin liderliği yaptığı partinin Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki zaferi ve ülke bankalarının yükselmesi sonrasında 2008'den bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. 

Fransız bilgisayar servisleri sağlayıcısı Atos, rakip firma Bull'u 620 milyon euro karşılığında satın almak için teklif yapması sonrasında yüzde 5.9 yükseldi. İsveçli hastane araçları üreticisi Getinge AB, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu ile görüşmeler yapması nedeniyle yatırımcı gününü ertelemesi üzerine yüzde 10 değer kaybetti. 

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0.5 yükselerek günü 343.59 puandan tamamladı. Endeks, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Şubat'tan bu yana, birleşme ve satın alma faaliyetlerinin artması ve AMB Başkanı Mario Draghi'nin Haziran'da harekete geçilebileceğini söylemesi ile yüzde 8.2 değer kazandı. 

Bugün Alman DAX Endeksi yüzde 1.2, Fransız CAC 40 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. İngiltere piyasaları ise tatil nedeniyle kapalıydı.

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta, Euro Bölgesi'nde güven göstergesinin beklentinin üzerinde artması, Çin ve ABD'de imalat sanayinin beklentileri aşması üzerine, üst üste altıncı haftalık kazancı tamamlayarak Kasım ayından bu yana en uzun haftalık artış periyodunu kaydetmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)