BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri 5 yılın zirvesinde----

Avrupa hisseleri 5 yılın zirvesinde

Avrupa hisseleri 5 yılın zirvesinde
19 Eylül 2013 - 19:54 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri Fed'in varlık alımını sabit tutma kararıyla beraber 5 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıktı

Avrupa hisseleri Federal Reserve tarafından varlık alımlarının devam ettirilmesi kararı üzerine 5 yıldan uzun bir sürenin zirvesine yükseldi.
UniCredit SpA ve Standard Chartered Plc Avrupa bankaları arasındaki kazançlara öncülük ederken, her biri en az yüzde 2 değer kazandı. Randgold Resources Ltd. ve Polymetal International Plc altın fiyatlarındaki hızlı yükselişle birlikte yüzde 7'nin üzerinde sıçradılar. Cie. Financiere Richemont SA ve Swatch Group AG ise İsviçre'nin kol saati ihracatlarının geçtiğimiz ayda yükseldiğini gösteren veriler ile yüzde 1'in üzerinde artış gösterdiler.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselişle günü 315.05 puanla Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyede tamamladı. Gösterge endeks, dünya genelindeki merkez bankalarının küresel ekonomiyi desteklemek adına teşvikleri sürdürme kararları ile bu ay yüzde 6.3 yükselerek, bu yılın kazançlarını yüzde 13'e çıkarttı.
Cenevre'de bulunan Notz Stucki & Cie portföy yöneticilerinden Pierre Mouton, "Fed'in azaltmayı erteleme kararına biraz şaşırdım. Fed konut sektöründeki toparlanmanın tehlikeye girmiş olduğunu düşünerek korkmuş olabilir. Yatırımcılar azaltmayı fiyatlıyordu, piyasada bugün yaşanan yukarı yönlü hareketin nedeni bu. Yatırımcıların likiditeye bağımlı hale gelmiş olması nedeniyle de bu hareket şaşırtıcı değil" ifadelerini kullandı.
Bugün 18 Batı Avrupa ülkesi piyasasının 16'sında gösterge endeksler yükseldi. Almanya DAX yüzde 1, İngiltere FTSE 100 yüzde 1.4 ve Fransa CAC 40 yüzde 0.9 tırmanış gerçekleştirdi.
Stoxx 600'de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 35 üzerinde gerçekleşti. Euro Bölgesi hisselerindeki volatilite beklentisini ölçen VStoxx Endeksi yüzde 7.1 gerileyerek bir ayın en düşük seviyesine düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)