BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında yatay seyir----

Avrupa borsalarında yatay seyir

Avrupa borsalarında yatay seyir
13 Ekim 2014 - 19:48 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri geçen hafta yaşadığı gerilemenin ardından yeni haftanın ilk gününde yatay seyretti

Avrupa hisseleri küresel ekonomik toparlanmanın duraksadığı endişesinin Stoxx Europe 600 Endeksi’ni Mayıs 2012’den bu yana en kötü haftaya itmesinin ardından yeni haftanın ilk gününde yatay seyretti.

Stoxx 600 yatay seyrederek günü 321 puandan tamamladı.  Endeks gün içinde önce yüzde 0.6 yükseldi, ardından yüzde 0.8 geriledi. Stoxx 600 geçen hafta IMF'nin küresel büyüme endişeleri, Almanya'da sanayi üretiminin 5 yılın en sert düşüşünü göstermesi ve Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın faiz artışını erteleyebileceklerini belirtmesi üzerine yüzde 4.1 kayıp yaşamıştı.

Avrupa’nın gösterge endeksi bu kayıp ile üstü üste 3. haftada da düşüş göstererek 15 aydan uzun bir sürenin en uzun gerileme dönemini kaydetti. Uluslar arası Para Fonu (IMF) küresel büyüme tahminini düşürürken, Almanya’nın sanayi üretimi 2009’dan bu yana en büyük oranda daraldı. Stoxx 600 10 Haziran’da 6 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesini görmesinden bu yana yüzde 7.8 düştü. Dünya genelinde hisse senetleri geçtiğimiz ay rekor seviyeye ulaşılmasından bu yana 4.5 trilyon dolar değer kaybına uğradı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)