BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında ralli bitti----

Avrupa borsalarında ralli bitti

Avrupa borsalarında ralli bitti
23 Ekim 2013 - 19:46 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, son 40 ayın en uzun rallisini sonlandırarak büyük firmaların bilançolarıyla beraber bugün geriledi

Avrupa hisseleri, son 40 ayın en uzun rallisini gerçekleştirdikten sonra, Orange SA ve STMicroelectronics NV gibi firmalar düşük çeyrek dönemlik satış açıklamasıyla bugün düşüşe geçti.
Fransa'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Orange 3. çeyrekte gelirlerinin düşmesiyle de iki yıldan uzun sürenin en dik düşüşünü kaydetti. STMicroelectronics NV ise 142 milyon dolar çeyrek dönemlik zarar açıklamasıyla üç ayın en büyük düşüşünü kaydetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek 318.99 puandan kapandı. Gösterge endeks buna rağmen ABD'li yasa yapıcıların anlaşmaya vararak hükümeti 16 gün sonra tekrar açması ve borç limitini 2014 yılına ertelemesi üzerine bu ay genelinde şu ana kadar yüzde 2.8 ilerledi.
Frankfurt'ta bulunan Alpha Wertpapierhandels GmbH traderlarından Christoph Hock, "Orange bugün hayal kırıklığı yaratan sonuçlar açıkladı, bu da genel olarak telekom sektörünün bugün gerilemesini tetikliyor. Sektör geçtiğimiz günlerde aşırı alımlarla oldukça iyi bir ralli gerçekleştirmişti" ifadelerini kullandı.
Avrupa'da telekomünikasyon hisseleri göstergesi 24 Haziran'dan bu yana yüzde 29 ralli yaparken, aynı süreçte Stoxx 600 yüzde 16 tırmandı. Bir güç endeksi olarak kabul edilen telefon şirketleri göstergesi ise 9 Ekim'den bu yana 70'in üzerinde seyrediyor. Teknik analistler 70'in üzerindeki rakamların aşırı alımlara işaret ettiği görüşünde.
Orange 3. çeyrek kazançlarında yüzde 7.7 düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 5.4 değer kaybederek 10.08 euroya geriledi. Faiz, vergiler ve amortisman öncesi gelirler 3.37 milyar euro (4.6 milyar dolar) ile yine de Bloomberg'in analist beklentisi olan 3.34 milyar euro'nun üzerinde gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)