BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları pozitif açıldı----

Avrupa borsaları pozitif açıldı

Avrupa borsaları pozitif açıldı
15 Kasım 2023 - 11:34 www.finansgundem.com

ABD'de enflasyonun beklenenden daha fazla yavaşlaması yatırımcıları alıma yönlendirdi

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artışla 453,8 puanda bulunurken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 kazançla 15.630 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,8 değer kazancıyla 7.502 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,7 artışla 29.537 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,5 primle 9.671 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,4 kazançla 7.186 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,0870'de seyrediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de enflasyonun beklenenden daha fazla yavaşlamasının ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışlarında sona geldiğine yönelik fiyatlamalarla pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün, İngiltere'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde yıllık bazda yüzde 4,6 ile beklentilerinin altında artış kaydetti.

Başbakan Rishi Sunak, enflasyon verileri sonrasında X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ocakta, bu yıl enflasyonu yarı yarıya indirmenin önceliğim olduğunu söylemiştim. Yaptım, çünkü hayat pahalılığı krizini hafifletmenin ve ailelere finansal güvenlik sağlamanın en iyi yolu bu. Bugün, enflasyonu yarı yarıya düşürme taahhüdümüzü gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) enflasyonu yüzde 2'ye düşürmeyi ve bu seviyede sabit tutmayı hedeflerken, bu hedefe ancak 2025'in sonunda ulaşılabileceğini öngörüyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), perakende satışlar ve New York Fed imalat sanayi endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini söyledi.

İngiltere'de enflasyon beklentiden fazla yavaşladı

 

Küresel piyasalarda enflasyon dopingi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)