BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları pozitif açıldı----

Avrupa borsaları pozitif açıldı

Avrupa borsaları pozitif açıldı
17 Ekim 2023 - 10:33 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, güne alış ağırlıklı bir seyirle başladı.


Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 artarak 450,6 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 değer kazanarak 15.258 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3 yükselişle 7.652 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 artışla 28.489 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,1 primle 9.293 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 değer kazancıyla 7.031 puanda bulunuyor.

Dün yüzde 0,5 artışla 1,0560 seviyesinden günü tamamlayan euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0550'de seyrediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bölgelere yayılmadan durdurulması için atılan diplomatik adımların olumlu sonuçlanabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, ABD'de hızlanan bilanço sezonunun da yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, çarşamba günü İsrail'i ziyaret ederek, İsrail'in "savaş hedefleri ve stratejisi" hakkında kapsamlı bir brifing alacağı, İsrail ziyaretinin ardından da Ürdün'e giderek Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği duyuruldu.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunmaya devam ediyor.

ECB Başekonomisti Philip Lane, dün yaptığı açıklamada, gerekmesi halinde bankanın ek önlemler almaktan çekinmeyeceğini belirtirken, analistler, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yükselen petrol ve doğalgaz fiyatlarının Banka'nın enflasyonla mücadelesini zorlaştırdığını hatırlattı.

Avrupa basınında çıkan haberlere göre ECB Başkanı Christine Lagarde'nin, Euro Bölgesi maliye bakanları ile yaptığı toplantıda, enflasyonist etkiler nedeniyle petrol fiyatlarını yakından izlediklerini söylediği anımsatıldı.

Analistler, söz konusu gelişmelere karşın para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin politika faizini daha fazla artırmasının öngörülmediğini ancak emtia fiyatlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

Bugünün veri gündeminde, Almanya ve Avro Bölgesi'nde ZEW beklenti endeksleri ile ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranının, yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da takip edileceğini kaydetti.

Avrupa'da gaz fiyatları geriledi

 

Harker: Fed daha fazla faiz artırmamalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)